Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ανακαίνιση και ανάπτυξη των ορεινών όγκων της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου


Μετά τις παρεμβάσεις και την ένταξη έργων που αφορούν το παραλιακό μέτωπο της Δωρίδας, υπογράφηκε μια ακόμα ένταξη έργου που αφορά το ορεινό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Ευπαλίου. Το έργο «Ανακαίνιση και ανάπτυξη ορεινών όγκων Δ.Δ. Κάμπου, Φιλοθέης, Τειχίου, Παλαιοξαρίου, Ποτιδάνειας, της Δ.Ε. Ευπαλίου» υπεγράφη από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 816.382,51 ευρώ και αφορά τη διαμόρφωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων των παραπάνω Τοπικών Κοινοτήτων, με στόχο την προστασία και ανάδειξη της παραδοσιακής τους ταυτότητας και γενικότερα την ανάδειξη του τοπικού οικιστικού περιβάλλοντος.

Με ήπιες παρεμβάσεις και διατηρώντας την τοπική αρχιτεκτονική, με την ολοκλήρωση του έργου θα αναδειχθούν παραδοσιακά στοιχεία των τοπικών κοινοτήτων αναβαθμίζοντας τόσο κοινόχρηστους χώρους όσο και σημεία ενδιαφέροντος.

Είναι η πρώτη μεγάλη παρέμβαση στους οικισμούς του ορεινού τμήματος του Δήμου, ενώ αναμένεται και η τελική έκβαση και άλλων προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος “Αλ. Μπαλτατζής” που αφορούν παρεμβάσεις τόσο στη Δημοτική ενότητα Λιδωρικίου, όσο και στα Βαρδούσια, με έμφαση στην ανάδειξη των περιηγητικών μονοπατιών και της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: