Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: “Να αποφύγουμε ένα νέο εθνικό διχασμό. Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του”

Δήλωσε πριν από λίγο ο Ευ. Βενιζέλος


«Είναι μια δύσκολη βουλή, καλούμαστε να προστατεύουμε τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο εκφασισμό» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Λίγο πριν παραλάβει την διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε μεταξύ άλλων, την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα: «Προτείναμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, με μόνο κριτήριο, την παραμονή μας στο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ, είναι να γίνει κάτι καλύτερο για τη χώρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά στον κ. Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο τελευταίος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Α. Τσίπρας παραπληροφορεί, εμείς αρνηθήκαμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα παγώσει τις διαδικασίες» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Σχολιάζοντας την πολιτική αστάθεια στη χώρα αλλά και τις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων, ο κ. Βενιζέλος αφού υποστήριξε «πως έχει αναδειχθεί πρόβλημα εθνικής και κοινωνικής συνοχής», προειδοποίησε «πως πρέπει να αποφύγουμε έναν νέο εθνικό διχασμό».
Αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα και την ιστορική ήττα του κόμματος του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε αλλαγή πορείας, χωρίς να δώσει καθαρή εντολή, αλλά ζητώντας κυβέρνηση συνεργασίας» αφού όπως τόνισε «κανείς δεν μπορεί μόνος του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: