Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ακατάλληλο για παιδιά το κτήριο που στεγάζει το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Δελφών



Εφημερίς ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄- 14 Μαΐου 2012, Αρ. Φυλ. 2000

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δελφών μόνο κτίριο κατάλληλο για να στεγάσει παιδιά και μάλιστα μικρά παιδιά δεν είναι! Αλλά κατασκευασμένο για διαφορετικές χρήσεις.
Τα προβλήματα είναι ποικίλα καθώς ο Παιδικός Σταθμός φιλοξενεί 15 παιδάκια και η λειτουργία του οφείλετε στο λειτούργημα της μοναδικής παιδαγωγού και της μιας μαγείρισσας η οποία επιμελείται και την καθαριότητα του σταθμού, των μπάνιων και της κουζίνας. Το προσωπικό είναι με σύμβαση η οποία λήγει και ο σταθμός θα αφεθεί στο έλεος του Θεού…
Σήμερα τον Μάιo  του 2012 φαντάζει δύσκολη η λειτουργία του παραπάνω παιδικού σταθμού στην πόλη των Δελφών και σε κάθε περίπτωση επίσης δύσκολη φαντάζει η συνεχής λειτουργία του, αφού τους χειμερινούς μήνες ο σταθμός παραμένει κλειστός όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά. Κι αυτό γιατί το κτίριο δεν έχει κεντρική θέρμανση, αλλά 4 κλιματιστικά μηχανήματα που δεν επαρκούν για τη σωστή θέρμανση του χώρου με αποτέλεσμα τα παιδιά να τουρτουρίζουν το χειμώνα από το κρύο. Αν μιλήσουμε και για τα ξύλινα παράθυρα χωρίς μόνωση και την ταυτόχρονη συσσωρεμένη υγρασία δημιουργεί συνθήκες και καταστάσεις που μόνο με συνθήκες ενός σύγχρονου και μοντέρνου Παιδικού Σταθμού δεν συνάδουν…
Η αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης, η μοναδική που διαθέτει 3 κλιματιστικά, αδύνατο να τη ζεστάνουν ενώ όταν βγαίνουν στον διάδρομο για να πάνε στην τραπεζαρία η θερμοκρασία είναι ακόμη μικρότερη και τα παιδάκια παγώνουν.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ατυχήματα στα παιδιά, λόγω της στενής μαρμάρινης και με στροφή σκάλας που κατεβαίνουν για να πάνε στην αίθουσα παιχνιδιού και την παρακείμενη τραπεζαρία όπου εκεί τρώνε πρωινό και μεσημεριανό.
Άρα είναι κρίμα το 2012 τα παιδιά μας να μην στεγάζονται σε ένα χώρο που είναι αξιόλογος.

Τέλος το κτίριο δεν διαθέτει προαύλιο χώρο για παιχνίδι, καθαρό αέρα και ήλιο και οι οδεύσεις διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου είναι ανύπαρκτες.
Ευελπιστούμε ότι Παιδικός Σταθμός θα επανέλθει στην εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος πάντα των μικρών παιδιών.
Ωστόσο, το υπάρχον προσωπικό δείχνει υπερβολικό ζήλο και άψογο επαγγελματισμό, είναι φανερό ότι ο παιδικός σταθμός λειτουργεί, σε μεγάλο βαθμό, χάρη στο φιλότιμο και την προσφορά των εργαζομένων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Μπακολουκα που έχει την ευθύνη του παιδικού σταθμού, τόσα χρόνια , τι έκανε ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑ ΤΖΑΜΤΖΗ. ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΨΟΓΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΑΤΙΟΥΣΑ!