Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα «καίγεται» και στο Άγιο Όρος…«χτενίζονται»

Ετοιμάζουν εξέγερση με τις πλάτες της Ρωσίας!
Με απόσχιση απειλούν οι μοναχοί και καλούν τον Πούτιν
Τελεσίγραφο προς την ανύπαρκτη κυβέρνηση να καταργήσει την φορολόγηση των ακινήτων του Αγίου Όρους, θα δώσει στην αυριανή της συνεδρίαση η Διπλή Σύναξη της Αθωνικής Πολιτείας, που για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, θέτει θέμα απόσχισής της από τον εθνικό κορμό.
Ως γνωστόν, το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικούντες του Αγίου Όρους θα συζητήσουν τη φορολόγηση των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, θέμα που έχει δημιουργήσει την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία. Μάλιστα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την…Ρωσία να επέμβει δυναμικά!Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των 20 μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαΐου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους για τη φορολογία των ακινήτων.
Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων αναφέρουν ότι, το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!
Μάλιστα, επειδή γνωρίζουν ότι, κινδυνεύουν να μην παίρνουν καν φορολογική ενημερότητα και πως θα υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές. Δηλαδή, οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους.
Οι μοναχοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα για να μην πληρώσουν φόρους. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την “κατεχόμενη” ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία την Μεγάλη Εβδομάδα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: