Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Δελφών & Δωρίδας απαιτεί την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και την λήψη μέτρων προληπτικής ιατρικής

Ο χορός των καταγγελιών καλά κρατεί…με νέες καταγγελίες των εργαζομένων στους Καλλικρατικούς Δήμους Δελφών και Δωρίδας και με ερωτήματα που ζητούν άμεση απάντηση για το τι κάνει η Επιθεώρηση Εργασίας.                                     

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ έχει ως εξής:
     Κύριε Δήμαρχε,
     1. Στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων μας για διαφύλαξη  των  υπηρεσιακών συμφερόντων  Μελών του Συλλόγου μας , με την αριθμ. πρωτ.8996/21-3-2012 αίτησή μας ζητήσαμε  απότ ην Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου την χορήγηση συγκεκριμένων εγγράφων   και μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
     2. Με το αριθμ. πρωτ. (Γ.Δ.) /19-3-2012έγγραφό σας, το οποίο εκδόθηκε ύστερα από σχετικό αίτημά μας ( αριθμ. πρωτ.8389/15-3-2012), ζητήσατε από την Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών την εξέταση τωνδικών μας επισημάνσεων και εισήγηση για την όποια διόρθωση των σχετικώναποφάσεών σας και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα.
    3. Ύστερα από σχετικό έγγραφό μας  (αριθμ. πρωτ. 7596/7-3-2012 ) και την  από 9-3-2012 παρέμβαση της Αντιδημάρχου κ.Παναγιώτας Λαϊνη – Κολλιαλή, η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών  προκειμένου να εγγράψει επαρκείς πιστώσειςστον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2012  για την προμήθεια ατομικών μέσων προστασίαςτων εργαζομένων (γάλατα, άρβυλα, κ.λ.π.) ζήτησε  με το αριθμ. πρωτ. 8229/13-3-2012 έγγραφό της απότην Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών  συγκεκριμένα στοιχεία (ποσότητα γάλακτος , τοναριθμό  κατά είδος  των ατομικών μέσων προστασίας που  απαιτούνται, κ.λ.π.)  και η Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών δεν απάντησε,με αποτέλεσμα να μην  εγγραφούν πιστώσειςστον προϋπολογισμό για την προμήθεια αυτών και να τίθεται καθημερινά σε κίνδυνοη  υγεία και η σωματική ακεραιότητα  των εργαζομένων του Δήμου.
    4. Με το αριθμ. πρωτ. 11330/19-4-2012έγγραφό μας ζητήσαμε αντίγραφο των καταστάσεων με τους εργαζόμενους εκείνουςπου υπάγονται στον νέο Κώδικα Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων και μέχρισήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
     
Κύριε Δήμαρχε,
       Ποιος διοικεί επιτέλους τον Δήμο Δελφών;  Γίνεται έλεγχος  - πότε και από ποιόν-  για τον τρόπο  λειτουργίας της Δ/νσηςΔιοικητικών Υπηρεσιών από την  υπάλληλοκ. Μ. Καπαρέλη την οποία  ορίσατε  παράνομα  (παρ. 1 άρθρο 100 Ν. 3584/2007 & εγκ.48/2010 )  ως προϊσταμένη της Δ/νσης ενώείχε μόνο έξι (6) έτη υπηρεσίας , λαμβάνοντας παράνομα και το σχετικό επίδομαθέσης ευθύνης από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος!!!
Για το ΔιοικητικόΣυμβούλιο

        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σπυρίδων Λύτρας                                             Νικόλαος Δημολάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: