Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Συσπειρώνονται!!! Θέμα ωρών η επιστροφή της Ντόρας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά!

Κεντροδεξιά ανασύνθεση

Παρόλο που κανείς από τους δυο πολιτικούς αρχηγούς δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, φαίνεται πως η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ήδη αποφασίσει να γυρίσει στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.
Τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο σίγουρο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν και το μόνο στέλεχος της Κεντροδεξιάς που είχε επισημάνει, στην πρώτη της μετά τις εκλογές δήλωση, την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων προκειμένου να διασφαλιστεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από καμία πλευρά, υπήρξε επικοινωνία του ίδιου του κ. Σαμαρά με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, γεγονός που σημαίνει ότι η πρόταση του προέδρου της ΝΔ για επανένωση της Κεντροδεξιάς πήρε συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, αλλά κεντρικά στελέχη της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστηρίζουν ότι «σύντομα θα υπάρχουν νέα», ενώ άλλοι αναφέρουν πως είναι μονόδρομος η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη ΝΔ.
Για τον ρόλο και τη θέση της ίδιας έχουν ακουστεί η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αλλά και η πρώτη θέση σε εκείνο της Α’ Αθήνας.
Ωστόσο όλα αυτά είναι ακόμη σε επίπεδο διαρροών.
Το δεύτερο μέτωπο όπου οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφές, αυτό του ΛΑΟΣ είχαμε σαφή τοποθέτηση του ίδιου του Γ. Καρατζαφέρη με παρέμβασή του στον σταθμό “Τηλεάστυ” όπου φάνηκε να μην διατίθεται να επιστρέψει στην Ν.Δ.
“Είμαι αποφασισμένος να δώσω σκληρή μάχη, και όπως έχτισα το κόμμα το 2000 μόνος μου, ένας εγώ, κι εσείς ήρθατε δίπλα ο ένας στον άλλο, θα το ξαναχτίσω σήμερα το κόμμα, και θα είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα” είπε ο Γ. Καρατζαφέρης.
Την ίδια ώρα αρνητικά φαίνεται να είναι τα μηνύματα και από την πλευρά Μάνου ο οποίος φέρεται να είναι σε επαφές με την πλευρά του κ. Τζήμερου.

Στηρίζει την πολιτική της επανένωσης ο Καραμανλής
Απόλυτα ενήμερος για την κινητικότητα που υπάρχει αυτή την ώρα στον χώρο της Κεντροδεξιάς είναι ο κ. Κ. Καραμανλής.
Βουλευτές της ΝΔ που τον επισκέφθηκαν τα τελευταία 24ωρα, τον ενημέρωσαν για τις εξελίξεις, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ήθελε πάση θυσία να σχηματιστεί κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα -εν μέσω κρίσης- σε νέα αναμέτρηση, στηρίζει την πολιτική Σαμαρά για την επανένωση του χώρου, καθώς πιστεύει ότι οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δικής του εμπλοκής, που τίθεται από ορισμένους βουλευτές, ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ακόμη και να συμμετάσχει σε μια τέτοια συζήτηση.
Σε ό,τι αφορά την παρουσίασή του κατά τη νέα προεκλογική περίοδο, δεν θα πρέπει να αναμένεται τίποτα περισσότερο από όσα έπραξε και εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου. Θα υπάρξουν δηλώσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αλλά και επισημάνσεις για την ανάγκη να υπάρξει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.
Ο κ. Καραμανλής δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει πίεση από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πορείας προς τις κάλπες, και πως όλοι θα περιμένουν τον σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη. Εάν αυτό δεν συμβεί για δεύτερη φορά, τότε η κατάσταση θα γίνει αυτόματα πολύ δύσκολη, σημειώνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με στελέχη της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: