Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Με θέμα την τέχνη ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις! Μικροπροβλήματα στην πρεμιέρα αφού άργησαν να δοθούν τα θέματα!

Ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες φέτος συμπίπτουν με τις εκλογές, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει στην αλλαγή ημερομηνίας εξέτασης κάποιων ειδικών μαθημάτων. Το υπουργείο Παιδείας ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις και η βαθμολόγηση των γραπτών θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα κληθούν να διαγωνιστούν 110.851 μαθητές και απόφοιτοι.
Η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι 8:30 το πρωί, κοινή για τους υποψήφιους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις εξεταστικές αίθουσες μέχρι τις 8.00πμ, ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι έως τρεις ώρες.
Πρώτοι στη μάχη ρίχνονται οι μαθητές των γενικών (ημερήσιων και εσπερινών) και επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’).
Αύριο Τρίτη, επίσης με τη νεοελληνική γλώσσα, ξεκινούν οι πανελλήνιες και για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’).
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περίπου στα μέσα Ιουνίου.
Αναμένεται όμως να αλλάξουν οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αφού στις 17 Ιουνίου γίνονται οι εκλογές.
Το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας: Κείμενο της Ελένης Γλύκατζη–Αρβελέρ με θέμα την τέχνη

Σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη–Αρβελέρ το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη βασιζόταν το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι εξεταζόμενοι κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους εξεταζόμενους να αναλύσουν το πανανθρώπινο μήνυμα που εκπέμπει η Τέχνη στις κοινωνίες.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: