Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το καζάνι βράζει στη Νέα Δημοκρατία


Αποθαρρύνει κινήσεις αμφισβήτησης του Α. Σαμαρά ο Κ. Καραμανλής-Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος ζητούν την επανένωση της Κεντροδεξιάς

 
Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο αρχηγός της Ν.Δ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Η ΝΔ όχι μόνο δεν προσέγγισε το ποσοστό των εκλογών του 2009 που είχε πάρει ο Κ. Καραμανλής, αλλά συρρικνώθηκε σε ποσοστά κάτω από το 19 τοις εκατό.


Κορυφαία στελέχη ασκούν έντονη κριτική στους χειρισμούς και στη στρατηγική του Προέδρου της ΝΔ, ενώ εκρηκτικό είναι το κλίμα σε επίπεδο μικρομεσαίων στελεχών και βάσης. Είναι βέβαιο ότι αν δεν υπήρχε ο φόβος της λίστας και του ενδεχομένου των εκλογών στις 17 Ιουνίου, πολλοί βουλευτές θα προχωρούσαν σε άσκηση κριτικής αλλά και κάποιοι από αυτούς σε δημόσια αμφισβήτηση του κ. Σαμαρά.
Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ουσιαστικά αποδόμησε τον πολιτικό σχεδιασμό και τη στρατηγική του κ. Σαμαρά, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
Υποστήριξε ότι αντί του σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πρόεδρος της ΝΔ έπρεπε να είχε επιμείνει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, εκτιμώντας ότι τότε ο στόχος της αυτοδυναμίας και της επαναδιαπραγμάτευσης του  μνημονίου, ήταν εφικτός για τη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει ξεχάσει τη χλιαρή στήριξη που του παρείχε η ηγετική ομάδα της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές και σήμερα επανήλθε με νέα δήλωση, τονίζοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επανένωση της Κεντροδεξιάς αφού... συναντηθεί πρώτα με τον κ. Σαμαρά και πάρει την άδειά του.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε σήμερα την επιστροφή στη ΝΔ της κυρίας Μπακογιάννη και των κκ. Καρατζαφέρη και Μάνου.
Σε συναντήσεις κορυφαίων και ιστορικών στελεχών της παράταξης αλλά και βουλευτών, συζητείται η λύση Καραμανλή που θεωρείται ο μοναδικός που έχει την ικανότητα αλλά και την αποδοχή για να ενώσει την Κεντροδεξιά παράταξη. Η συζήτηση αυτή είναι υπαρκτή και σε επίπεδο βάσης.
Από την πλευρά του, ο πρώην Πρωθυπουργός αποθαρρύνει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του Α. Σαμαρά, ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο που πρέπει να αποκτήσει μία ισχυρή και βιώσιμη κυβέρνηση.
Πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι μέσα στο καλοκαίρι και ενδεχομένως μετά τις πιθανές επαναληπτικές εκλογές, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: