Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δεν βρήκε ανταπόκριση ο Αντώνης Σαμαράς


Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγήθηκαν οι επαφές του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς στo πλαίσιo της διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Το πρώτο «όχι» στον κ. Σαμαρά ήρθε από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, που ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του «δεν θα επαναφέρει από το παράθυρο αυτό που ο ελληνικός λαός απέρριψε από την πόρτα».
«Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς. Έχει υπογράψει το δεύτερο Μνημόνιο και τα μέτρα. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως την ονομάζει ο ίδιος, αφού οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις του στο Μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία αλλά τραγωδία για τον τόπο» τόνισε ο κ. Τσίπρας από την Κουμουνδούρου, όπου πήγε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Λίγο αργότερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που του έθεσε πέντε όρους για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πετώντας το «γάντι» στην Αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο λαός αποφάσισε να δώσει στο κόμμα του την τρίτη κατά σειρά ευθύνη για να μην μπει η χώρα σε περίοδο ακυβερνησίας, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Όχι» στη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που δεν θα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση είπε και ο κ. Φώτης Κουβέλης, που «έκλεισε» το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αναμένει τις προτάσεις του κ. Τσίπρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μετάσχει η ΔΗΜΑΡ σε ένα τέτοιο σχήμα, διευκρίνισε, είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι στην πρόταση του κ. Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση δεν ανταποκρίθηκε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αλλά και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που σύμφωνα με τον Περισσό, αρνήθηκε την πρότασή του λέγοντας ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης.

Πηγή: Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: