Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΡΤΕΡΙΑ»: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣHΚΕ “ΕΛΛΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ” ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Προς: Κυρίαν Παπαευθυμίου Ελένη
Επίκουρον Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

Θέμα : Επιστολή μας προς : Tibor Braun, Amares Chatt, Andras Schubert
            Κυρία Παπαευθυμίου,

Σας κοινοποιούμε την επιστολή την οποίαν αποστείλαμε στους κυρίους Tibor Braun, Amares Chatt και Andras Schubert και της οποίας θέμα είναι η αντιμετώπιση της μελέτης: ''Επίδραση της εξόρυξης βωξίτη στα ιζήματα του κόλπου της Ιτέας- προσδιορισμός ιχνοστοιχείων και ραδιενεργών νουκλιδίων'', από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών της 11-11-2011 και ιδιαιτέρως από τον και Δημοτικό Σύμβουλο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κο Λυριντζή Ιωάννη. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει συνταχθεί το 2007 από την κα Καραγιαννίδη Θεανώ, με επιβλέπουσα καθηγήτρια εσάς και έχει δημοσιευθεί στο: ''Journal of Radioanalytical and Nuclear Chemistry'' Vol. 279 No 3(2009) 923-934.
Ο κος Λυριντζής αποκάλεσε το δημοσίευμα ''ελλειπές και παραπλανητικό''. Με δεδομένες τις εντυπώσεις απαξίωσης των ευρημάτων της μελέτης, οι οποίες δημιουργήθηκαν στους Δημοτικούς Συμβούλους από τα λεγόμενα του κου Λυριντζή και επιθυμώντας εμείς σαν Σύλλογος να ισχυροποιήσουμε την επιχειρηματολογία μας για το θέμα της ρύπανσης του κόλπου της Ιτέας από την δραστηριότητα των εγκαταστάσεων της εταιρείας S&B, παρακαλούμε για την άποψή σας επί του θέματος. Δηλαδή, εάν τα περιγραφόμενα και τα ευρήματα της μελέτης, δεν είναι ανέλεγκτες εικοτολογίες και ότι χρήζουν, περαιτέρω επιστημονικής ερεύνης. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας
Μετά τιμής
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: