Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Οι αρχαίοι Έλληνες έχουν ήδη κερδίσει τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου»

«Η κλασσική ελληνική κουλτούρα ήταν πάντα πρώτη μεταξύ ίσων»

«Υπάρχουν νικητές στην ζωή και υπάρχουν και νικητές στην ιστορία. Η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται σήμερα μακριά από τη νίκη αλλά στο βρετανικό μουσείο υπάρχει ένα «μονοπάτι» που υπενθυμίζει το θρίαμβο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.» αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Guardian το οποίο εκθειάζει την αρχαία ελληνική ιστορία.
Ο συντάκτης αναφέρει μερικά από τα πιο διάσημα αρχαία αγάλματα που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο όπως ο Δισκοβόλος λέγοντας πως η ομορφιά τους είναι ασύγκριτη και σίγουρα οι επισκέπτες που θα φτάσουν στο Λονδίνο θα καθηλωθούν από τα εκθέματα.
«Το βρετανικό μουσείο είναι ίσως το καλύτερο μέρος εκτός Ελλάδας που μπορεί κανείς να συναντήσει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.» αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως οι Έλληνες που βρίσκονται εκεί –δηλαδή τα αγάλματα και τα Μάρμαρα- είναι και θα είναι για πάντα οι νικητές.
«Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε την κλασική ελληνική κουλτούρα. Δεν είναι απλά ένας τρόπος να δούμε τα πράγματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα δούμε» αναφέρει ο συντάκτης Jonathan Jones θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός θα είναι ανά τους αιώνες ο νικητής και αυτός που θα κλέψει την παράσταση και στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: