Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Άμεση αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας από τα Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

«πρέπει να αποσυρθεί άμεσα κάθε βλαπτικός σχεδιασμός για την Περιφέρεια»

Άμεση  αντίδραση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης να παγώσει κάθε διαδικασία των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, που έχουν εκχωρηθεί για υλοποίηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης, με παρέμβαση στην αρμόδια Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων-Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης  κα Άννα Δαλλαπόρτα και με  γραπτή επιστολή από 14/6/2012 στο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης   κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη , εκφράζει την έκπληξή του και την έντονη δυσαρέσκειά του και τονίζει, πως είναι δυνατόν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση  να ακυρώνει έναν Προγραμματισμό και στις δύο Περιφέρειες στόχου 2 (Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο), όταν γνωρίζει πολύ καλά τις αναμενόμενες θετικές επιπτώσεις, που προσδοκά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω αυτών των δράσεων για να ενισχύσει την απασχόληση και την κατάρτιση ανέργων, σ’ αυτή τη υπέρ-κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.
Επίσης επισημαίνει, ότι με την παραπάνω απόφαση προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στην Περιφέρεια, καθώς πολλές από τις δράσεις (ΤΟΠΕΚΟ, Κοινωφελής Εργασία, Ιατροκοινωνικά Κέντρα, Βοήθεια στο Σπίτι , ΚΗΦΗ, κλπ) έχουν ενταχθεί και βαίνουν προς υλοποίηση και άλλες (ΤΟΠΣΑ) βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και καταλήγει ότι θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα κάθε βλαπτικός σχεδιασμός για την Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: