Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

Α. Σαμαράς:”Mε τη βόηθεια του Θεού θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας από την κρίση”
 
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα έγινε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, από τον οποίο έλαβε και την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός, ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης  κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ζητώ από τον Ελληνικό λαό πατριωτισμό και αρραγή Εθνική ενότητα και εμπιστοσύνη.
Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λαός μας, μια ώρα νωρίτερα από την κρίση.
Όπως και θα ζητήσω, αύριο το πρωί, από τη νέα κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί, σκληρή δουλειά. Για να μπορέσουμε να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στο λαό μας».

Ποιός είναι ο Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Γιος του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Σαμαρά, εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Από το γένος της μητέρας του είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, κόρης του Εμμανουήλ Μπενάκη. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών).Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA). Το 1974 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα «Σχέσεις Πολυεθνικών Εταιρειών και Κυβερνήσεων». Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εξελέγη βουλευτής σε ηλικία 26 ετών
Το 1976, υπήρξε υπεύθυνος του Σπουδαστικού Τμήματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Σε ηλικία 26 ετών, το 1977 εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ.Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004.

Επιστρέφει στη ΝΔ
Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας.
Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.
Το Νοέμβριο του 2009 μετά την ήττα της ΝΔ στις Εθνικές εκλογές και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος 7ος Πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: