Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Χάνουν το αφορολόγητο όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις

Χωρίς το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ θα μείνουν όσοι καταθέσουν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο. Έτσι μόνο οι φορολογούμενοι που υποβάλουν εμπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την καταβολή των φόρων που προκύπτουν με τα εκκαθαριστικά σημειώματα, σε περισσότερες από τρεις δόσεις.
Όσοι στείλουν τις δηλώσεις τους μετά τη λήξη των προθεσμιών θα χάσουν και την ευνοϊκή ρύθμιση...της εξόφλησης των «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών σημειωμάτων έως και 9 δόσεις.
Το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την εξόφληση των φορο-επιβαρύνσεων σε περισσότερες από 3 δόσεις που μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις εννέα. Θα διατηρηθούν οι τρεις διμηνιαίες δόσεις και μετά θα υπάρχουν μέχρι και 6 μηνιαίες δόσεις. Η εξόφληση δε των πρόσθετων φόρων που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.
Απώτερος στόχος είναι η είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων και σε συντομότερο χρονικό διάστημα εσόδων για τα άδεια κρατικά ταμεία. Άλλωστε οι δανειστές μας έδειξαν τις διαθέσεις του στο Eurogroup και ξεκαθάρισαν: ΄΄πρώτα μέτρα και μετά συζητήσεις για επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: