Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Συνεχίζονται με επιτυχία από τη Βιβλιοθήκη της Άμφισσας στα πλαίσια της Καλοκαιρινής εκστρατείας 2012 οι εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης:
- Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Το πάρκο της γειτονιάς μου» με εμψυχωτές τις: Κατερίνα Γούλια, Μαρία Χαντζή και Βίκυ Σωτηρίου στο αλσύλλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας, με την συμμετοχή 22  παιδιών ηλικίας 5-13 ετών. Τα παιδιά παρατήρησαν τον χώρο γύρω τους, κατέγραψαν αυτά που είδαν και επισήμαναν τις ελλείψεις που κατά την γνώμη τους υπήρχαν.. Στην συνέχεια χωρισμένα σε δύο ομάδες έπαιξαν παιχνίδια που βασίζονταν στην συνεργασία και την εμπιστοσύνη.

- Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Οι μεταναστεύσεις των ζώων» με εμψυχώτρια την Μαρία Χαντζή στη βιβλιοθήκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 15 παιδιά ηλικίας 6-13 ετών. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τη μετανάστευση των ζώων και συμπλήρωσαν στο φύλλο εργασίας που τους δόθηκε τις διαδρομές που ακολουθούν τα ζώα. Στο τέλος  η Μαρία διάβασε το παραμύθι «που πας χελωνάκι».
- Την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Τα μονοπάτια των βιβλίων» με εμψυχώτριες τις: Μαρία Μαρτίνου, Μαρία Χαντζή, Μαρουσώ Παπανικολάου και Μαίρη Κοκμοτού, με την συμμετοχή 22 παιδιών ηλικίας 6-13 ετών. Τα παιδιά αφού ξεφύλλισαν τα καινούργια βιβλία  που επιλέχτηκαν για το παιχνίδι χωρισμένα σε ομάδες και με την βοήθεια των εθελοντών έπαιξαν το παιχνίδι. Στη νικήτρια ομάδα δόθηκε ένα δώρο.
Στο τέλος των εκδηλώσεων μοιράστηκαν τα καθιερωμένα αναμνηστικά καπέλα και σελιδοδείκτες στους μικρούς φίλους για να θυμούνται τη γνωριμία τους με τη Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: