Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Άλλη μια επιτυχία της ΄΄ΦΩΚΙΣ΄΄: Ήρθε η ώρα της ύψιστης ευθύνης για το θέμα των Φυλακών Μαλανδρίνου υψίστης ασφαλείας αλλά και ύψιστης σημασίας για τον τομέα της Δημόσιας Υγείας

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την άμεση λύση του προβλήματος και για την ιδιαίτερη ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                 Αθήνα, 25 Ιουλίου 2012
Σε σχέση με δημοσίευμα της Εφημερίδας σας στις 23/7/2012 που αφορά στη μεταφορά λυμάτων του Κ.Κ. Μαλανδρίνου, σας γνωρίζουμε ότι ήδη έχει αποκατασταθεί η ομαλή αποκομιδή των λυμάτων και η μεταφορά τους με βυτιοφόρα.
Επίσης, κλιμάκιο μηχανικών της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» θα βρίσκεται αύριο επί τόπου για να κάνει αυτοψία των σχετικών εγκαταστάσεων.
Σημείωση Εκδότριας:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χαμβακά από την «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.» μας επισήμανε, ότι εκκρεμεί από το 2010 η Έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων για αρδευτικό νερό, το 2012 τους ζητήθηκε από την Περιφέρεια μια συμπληρωματική υδρολογική μελέτη η οποία και κατατέθηκε άμεσα, ώστε να γίνει η βελτίωση του Βιολογικού των Φυλακών Μαλανδρίνου και το Δίκτυο Υπογείων σωληνώσεων που θα διαχέει το νερό στο υπέδαφος.
Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε άμεσα την Έγκριση Περιβ. Όρων για την υλοποίηση του έργου της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.» ώστε να σταματήσει το Δημόσιο να διαθέτει 900.000 ευρώ κάθε χρόνο για τη μεταφορά των λυμάτων από τις Φυλακές στο Βιολογικό της Άμφισσας, αφού με 300.000 ευρώ μπορεί να λειτουργήσει ο Βιολογικός των Φυλακών Μαλανδρίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: