Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τέλεση Εσπερινού και Θείας Λειτουργίας στο Βυζαντινό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Άμφισσα

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Βυζαντινού Ναού του Σωτήρος στην Άμφισσα από το Υπουργείο Πολιτισμού παρεδόθη τέλος του 2011 στην 24η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με αφορμή την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 6 Αυγούστου παραχωρείται η χρήση του Μνημείου στον Ενοριακό δυσιπόστατο Ιερό Ναό ΄΄Η Κοίμησις της Θεοτόκου και Αγ. Νικόλαος΄΄  για να τελεστούν οι Ιερές Ακολουθίες.
Ένα μνημείο πολιτισμού ανοίγει τις πύλες του, ύστερα από χρόνια, για να γίνει ο Εσπερινός στις 5 Αυγούστου και η Θεία Λειτουργία την επομένη 6η Αυγούστου 2012.
Άνοιξε και πάλι η Εκκλησία μας, προκειμένου να εορτάσουμε όλοι μαζί την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο μοναδικό Ιστορικό Μνημείο Πολιτισμού του 11ου αιώνα και ανακαινισμένο Ιερό Ναό.
Τόσο η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρακαλούν να τηρηθούν οι ακόλουθοι όροι:
- Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών δεν θα υπάρχουν μανουάλια με αναμμένα κεριά μέσα στο Ναό, αλλά θα τοποθετηθούν σε χώρο του αυλόγυρου.
- Για τις προσκυνηματικές ανάγκες των πιστών θα τοποθετηθεί στο νάρθηκα του Ναού η Εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
- Επειδή δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η Ακολουθία του Εσπερινού θα τελεστεί στις 7μ.μ. ώστε να έχει περατωθεί πριν τη δύση του ηλίου, για λόγους ασφαλείας των πιστών αλλά και του μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: