Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Blog ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


Δημοσιεύουμε τον σχολιασμό του Προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου Παρνασσού, εφόσον είχαμε αναδημοσιεύσει το άρθρο από το Πολύδροσος Παρνασσού Blog.
«Λυπάμαι πραγματικά, όταν βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να αντιπαρατεθώ με συντοπίτες μου και μάλιστα δημόσια. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που παίζουν ακατανόητα παιχνίδια. Άνθρωποι ευεργετημένοι από το πρόσφατο σύστημα, είτε από θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, είτε από θέσεις εξουσίας και λήψης αποφάσεων. Αυτοί λοιπόν, που είχαν όλη την δύναμη να προσφέρουν ουσιαστικά στον τόπο τους -και αν το είχαν πράξει, ίσως να μην βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο- έρχονται σήμερα με την μάσκα του δήμιου, να διαμαρτυρηθούν και να καταδικάσουν οτιδήποτε βρίσκεται στον δρόμο τους. Όπως αποδεικνύεται όμως, το πολιτικό παρελθόν τους δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στην κοινωνία, μάλλον κατέστρεψε. Έτσι συνεχίζουν και στο παρόν τους, με δημιουργία αντιθέσεων, στείρων δημαγωγικών εντυπώσεων και κατασκευής πολιτικών παραγκών, να αντιμάχονται, ουσιαστικά, τον τόπο τους, σε αντάλλαγμα την προσωπική τους πολιτική ύπαρξη. Παραβλέποντας ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο, το κρίσιμο είναι η συμβολή όλων, στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε ο τόπος μας να παραμείνει βιώσιμος οικονομικά. Έτσι αυτή την στιγμή, υπάρχει περισσότερο παρά ποτέ, η ανάγκη για συνεργασία, σύνθεση, παραγωγή ιδεών, δημιουργία.
Αγαπητέ διαχειριστή του Πολύδροσος Παρνασσού bloq, όταν ο Σύλλογος μας θέλησε να ξεκινήσει μια συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα της Πολυδρόσου -στα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η 8ετης θητεία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παρνασσού- βρεθήκατε απέναντι μας. Η πρόθεση μας ήταν να προκαλέσουμε μια συζήτηση και με την γνώμη των αρχών της Φωκίδας, των επαγγελματιών και των συμπολιτών μας, να ορίσουμε τις ανάγκες μας και να βρούμε τους τρόπους, σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και δεδομένης της δεινής θέσης της χώρας, να διεκδικήσουμε έστω και αργά, ζωτικής σημασίας έργα για την Πολύδροσο. Έργα που είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ευκολότερα το 2005, παρά σήμερα, αν υπήρχε θέληση, προσανατολισμός, σχεδιασμός και πράξη. Αντ’ αυτού, εισπράξαμε τρανταχτά δείγματα αμέλειας και ανεπάρκειας. Τον μόνιμα ελλειπή εκχιονισμό (το κόστος του οποίου πλήρωσαν άμεσα οι επαγγελματίες, αλλά και έμμεσα η Πολύδροσος, με την απαξίωση της ως τουριστικού προορισμού), ανούσιες εκδηλώσεις που κόστιζαν απίστευτα ποσά (και όχι μόνο δεν είχαν πολιτιστικό προσανατολισμό, αλλά προσέβαλαν βάναυσα την αισθητική), αύξηση στην αντικειμενική αξία της περιοχής (που κατέστρεψε την αγοραπωλησία γης, την οικοδομική δραστηριότητα και φόρτωσε ένα αβάσταχτο φορολογικό βάρος στην πλάτη των συμπολιτών μας), απώλεια του Rally Acropolis (ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που αποτελούσε σημαντική πηγή εσόδων και προβολής για την τοπική οικονομία), παντελής απραξία στην δημιουργία υποδομών και την διεκδίκηση κονδυλίων, εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων, κ.α. Ο κατάλογος είναι μακρύς...
Βρεθήκατε λοιπόν απέναντι μας, κατηγορώντας μας ότι "καλέσαμε αυτούς που μας οδηγούν στην καταστροφή" δημοσίευση http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2012/04/blog-post_2935.html Λίγο έως πολύ στηλιτεύοντας μας ως συνένοχους και υποστηρίζοντας μια ομάδα ανθρώπων (στην οποία ήσασταν και εσείς) που υποβιβάζοντας την εκδήλωση σε κομματικού, κατά την γνώμη τους, χαρακτήρα, αντέδρασαν με πρόσχημα το μνημόνιο. Καταστρέφοντας όμως, μια ουσιαστική διαδικασία που ποτέ άλλοτε δεν είχε υπάρξει στην Πολύδροσο και τουλάχιστον, ποτέ δεν είχε προκληθεί από ανθρώπους που "ενδιαφέρονταν" πραγματικά για τον τόπο. Βέβαια εδώ, δεν θα μπορούσα να μην σημειώσω και την προσβλητική συμπεριφορά, απέναντι σε μια εκδήλωση ενός συλλόγου της Πολυδρόσου που κάποιοι πίστεψαν ότι είχαν όλο το εγωκεντρικό και αντιδημοκρατικό δικαίωμα, να την διαλύσουν. Διασύρατε λοιπόν ένα σύλλογο της Πολυδρόσου και την εκδήλωση του, κοινοποιώντας σε μια σειρά bloq και ιστοσελίδων, την άποψη σας.
Σε επόμενο δημοσίευμά σας στις 17 Ιουλίου 2012 http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2012/07/blog-post_17.html
ενδιαφερόμενος για τον τόπο, αναρτήσατε την καταγγελία σας για την κατάσταση του οδικού δικτύου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και τις ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας καθώς και των...γενικώς αδιαφορούντων. Ενδιαφέρον όμως που ποτέ δεν έχει αποδειχθεί έμπρακτα, αφού ποτέ δεν είχαμε την τιμή της παρουσίας σας, στις συναντήσεις διάφορων επιπέδων που έχουν πραγματοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων και στις οποίες, τουλάχιστον ο σύλλογος μας, προσπαθεί να παρίσταται και να συνεισφέρει. Όπως για παράδειγμα, την περυσινή αντιμετώπιση του εκχιονισμού που τελικά διενήργησε η Π.Ε. Φωκίδας. Χρησιμοποιήσατε λοιπόν, την επικοινωνιακή δυνατότητα του bloq σας και οχυρωμένος πίσω από την ανωνυμία, για να κατηγορήσετε, να στηλιτεύσετε, να διασύρετε. Το τι πραγματικά προσφέρατε με αυτό τον τρόπο στην Πολύδροσο, είναι ζήτημα των αναγνωστών σας να το αξιολογήσουν.
Ο χρόνος όμως δεν σας δικαιώνει. Στις 24 Ιουλίου του 2012 αναρτήσατε την απόφαση της Π.Ε. Φωκίδας δημοσίευση http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2012/07/6.html για την εκταμίευση κονδυλίου 1,4 εκ. € για βελτίωση του δρόμου από την Πολύδροσο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού καθώς και ένα έργο ασφαλτόστρωσης στην Πολύδροσο.
Ως πρόεδρος του Συλλόγου, είμαι πραγματικά χαρούμενος αν βάλαμε έστω ένα λιθαράκι, στο να λυθεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα και να προχωρήσει ένα θεμελιώδες για την τουριστική ανάπτυξη του τόπο μας, έργο (αποτέλεσμα που πιθανά να προήλθε και από την συνάντηση που διαλύσατε και κατηγορήσατε).
Είμαι όμως και υποχρεωμένος, να απευθύνω και ένα ειλικρινές και δημόσιο ευχαριστώ στην Αντιπεριφερειάρχη Κα Γ. Γαζή για την κατανόηση, την συνεργασία και την επίλυση των προβλημάτων, όλο αυτό τον καιρό. Δεν θα δίσταζα να δηλώσω ότι με τις πράξεις της, αποτελεί ένα καταφύγιο ελπίδας, στο τερατώδες πολιτικό περιβάλλον που υπάρχει γύρω μας...»

Με τιμή,
Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: