Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αγνοείται η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο «Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Φωκίδας»



Με επιστολή – καταγγελία, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή προς τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών, τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., την Κ.Ε.Δ.Ε. και την Ε.Ε.Τ.Α.Α., καταγγέλει ότι αγνοείται η εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Φωκίδας». Συγκεκριμένα στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι,
                                                                                                                                          
 Με προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε τον Ιούλιο του 2007 μεταξύ του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Κέντρο Πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Νομού Φωκίδας»,  «Κ.Π.Χ.Ε.Ο. Νομού Φωκίδας», υλοποιείται το πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.                              
Στην Αστική Εταιρία που συνεστήθη συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και τώρα η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας με ποσοστό 24% (το μεγαλύτερο ποσοστό όλων των εταιριών τότε συμβαλλομένων).  

 Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, στήριζε και στηρίζει το πρόγραμμα αλλά δεν θα ανεχθεί πλέον να αγνοείται η εκπροσώπηση της και να μη γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του αιρετού οργάνου του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου.  
                                                                                                                                                 Συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27/09/2011 ορίστηκε εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας στο Κέντρο Πρόληψης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Λατσούδης ως τακτικό μέλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Μπεχλιβανίδης ως αναπληρωματικό.   
                                                                                                                                                                   Από τη λήψη της απόφασης μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι μας ουδέποτε καλέστηκαν στο Κέντρο.       Δεν γνωρίζουμε εάν γίνονται Διοικητικά Συμβούλια, οικονομικοί απολογισμοί, αν η σύνθεση του Δ.Σ. είναι νόμιμη και οι διοικητικές και οικονομικές αποφάσεις έγκυρες, γιατί δεν εκπροσωπούμεθα στο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Η Πρόεδρος του Κέντρου κα Παναγιώτα Λαΐνη η οποία δεν εκπροσωπεί φυσικά την Περιφερειακή Ενότητα και κανένα φορέα με απόφασή του, μας στέλνει μόνο προσκλήσεις εκδηλώσεων, στις οποίες δεν μπορούμε να συμμετέχουμε για λόγους ουσιαστικούς, ηθικής και διοικητικής τάξης. 
       
 Κατόπιν τούτου σκεπτόμαστε να εισηγηθούμε την αποχώρησή μας από το Κέντρο, γιατί η μέχρι τώρα αντιμετώπισή μας δεν συνάδει με τη σωστή διοίκηση και λειτουργία του».

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: