Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κλεμμένη Ελληνική Σημαία
του Σπύρου Καβακόπουλου

Μετά από χρόνια αδιαφορίας και ωχαδερφισμού, την 28η Οκτωβρίου έβαλα και γω σπίτι μου την Ελληνική σημαία. Όμως το βράδυ την έκλεψαν ή μάλλον την κατέβασαν. Ιστός και σημαία, με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, δεν μπορεί να έγιναν αντικείμενα κλοπής, αλλά βίαιου κατεβάσματος.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να βάλω τη σημαία σπίτι μου, γιατί μέσω αυτής τιμώ όσους σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν και εναντιώθηκαν στον φασισμό - ναζισμό. Την έβαλα γιατί στις μέρες μας γίνεται αντικείμενο καπηλείας από σκουπίδια φασισμού – ναζισμού και χρησιμοποιείται ως άλλοθι. Με την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό μας, τα σκουπίδια μονοπωλούν την ύψωση της, αντί να σιωπούν. Εορτάζουν δήθεν την αντίσταση του Ελληνικού λαού στον ναζισμό, που τυχαίνει όμως να είναι αυτοί, που τον αντιγράφουν με καμάρι στην χώρα μας.
Το βίαιο κατέβασμα της σημαίας από το σπίτι μου, δεν γνωρίζω ποιος και γιατί το έκανε. Όμως με αφορμή την ενέργεια αυτή,δεν μπορώ να μην εναντιωθώ και στον ακροαριστερό, που αποτελεί το αντίθετο πολιτικό άκρο του ακροδεξιού. Τον έχουμε δει να την καίει στο Πολυτεχνείο,καθώς την θεωρεί σύμβολο εθνικισμού, καπιταλισμού ή του κακού κουμμουνισμού(αφού γι αυτόν οι πρώην και νυν χώρες του κουμμουνισμού είναι κακά παραδείγματα). Και αφού την θεωρεί τόσο κακό σύμβολο, γιατί άραγε να μην την κατεβάσει, αν την συναντήσει κάπου; Προκρίνει ο ακροαριστερός τον διεθνισμό, σε βάρος της εθνικής συλλογικής μνήμης. Αυτής δηλαδή που στοιχειοθετεί και την ανάγκη εορτασμού της νίκης μας επί του φασισμού. Δηλαδή γι αυτόν, δεν έχει νόημα η γιορτή για την νίκη μας επί του φασισμού;;;;

Σημαία Ελληνική,σύμβολο μνήμης και περηφάνιας, κακοποιείται όχι μόνον από τους ακραίους, αλλά κι από τους περισσότερους από μας. Πλαστική στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, υπόσχεται φούμαρα και πλαστικές κορδέλες.Ρατσιστική στις παρελάσεις, απαγορεύεται στους αριστούχους μετανάστες. Θρησκευάμενη έξω από θέατρα και κινηματογράφους, απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης. Ο καθείς όπως τον βολεύει και όπως τον κρατεί.
Καημένη Ελληνική σημαία, ως κινέζικο προϊόν πουλιέσαι από κυνηγημένους μετανάστες. Έφτασε να σου υποκλίνονται όλοι οι ψεύτες, τραμπούκοι κι επίσημοι μιζαδόροι αυτής της χώρας.Ευτυχώς που σε ανεμίζουνε τα παιδάκια, γιατί μόνον αυτά, αισθάνονται περήφανα για σένα. Κατάντησες πλαστικό περιτύλιγμα, που κλείνεις και κρύβεις ερμητικά την κατάντια του σύγχρονου έλληνα, από την νεώτερη ιστορία του. Καημένο πανί, ανεμίζεις καμένο πάνω από την σαπίλα αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: