Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Επιτέλους ρυμοτομικό στο Μοναστηράκι & κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ευπάλιο

Ένα από τα θέματα που ταλάνιζε για χρόνια το Ευπάλιο είναι και το κυκλοφοριακό που φαίνεται να δίνεται οριστική λύση με απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση με ολοκληρωμένη εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Κοκμοτού.
Επίσης ψηφίστηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Μοναστηράκι, που θα δώσει νέα προοπτική ανάπτυξης στη περιοχή αυτού του χωριού που τόσο ανάγκη το είχε και επιζητούσαν για χρόνια οι κάτοικοί του.
Ειδικότερα με την εμπειρία του ο Θ. Κοκμοτός, ως πρώην Αστυνομικός Διευθυντής, μελέτησε ένα ολοκληρωμένο κυκλοφοριακό σχέδιο για το Ευπάλιο , ώστε να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, όχι μόνο του Ευπαλίου αλλά και δεκάδων άλλων χωριών και επισκεπτών, κατά την διέλευση τους από τον έναν και μοναδικό κεντρικό οδικό άξονα του χωριού.
Αυτοκίνητα ατάκτως παρκαρισμένα κατά μήκος της κεντρικής οδού , δεξιά και αριστερά , δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία, με εκνευρισμούς ,ταλαιπωρία και αντεγκλήσεις πολλές δε φορές και αιτία για πρόκληση ατυχημάτων . Αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην πιάτσα των ΤΑΧΙ και ακόμα πάνω στη κεντρική πλατεία.Επίσης καμία σηματοδότηση και σε όλες τις οδούς του Ευπαλίου, ώστε να διευκολύνονται οι ανυποψίαστοι οδηγοί για προτεραιότητες, STOP, απαγόρευση παρκαρίσματος κ.ά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επίσης αποφασίστηκαν και για την παραλιακή λεωφόρο στη περιοχή της Τολοφώνας.

 Για το Μοναστηράκι, το παλαιό ρυμοτομικό σχέδιο ήταν πλέον μια θηλιά στην ορθολογική ανάπτυξη του οικισμού, που είχε αρχίσει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στασιμότητα στην ανάπτυξή του οικισμού , που τόσο ανάγκη το έχει ο τόπος μας, σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές , ώστε να κινηθεί λίγο η οικοδομή.
Η εμπεριστατωμένη και μελετημένη εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου και Πολιτικού Μηχανικού Παναγιώτη Καλλιαμπέτσου, για την τροποποίηση του υφιστάμενου ρυμοτομικού σχεδίου, είναι βέβαιο ότι θα δώσει αναπτυξιακή ανάσα στο Μοναστηράκι, στον πανέμορφο αυτό οικισμό με το τεράστιο επενδυτικό (οικιστικά) ενδιαφέρον.
Αποφασίστηκε ακόμα να κλείσουν δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρίας ΝΗΕΑΣ ΑΕ και να μετεγκατασθούν μαζί με άλλες που λειτουργούν στον όρμο Βαθειά Λούζα.

Επίσης αποφασίστηκε να μη δοθεί άδεια για εγκατάσταση και λειτουργία υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «ΠΑΝΑΓΙΑ» που ήταν και αίτημα των κατοίκων του χωριού Δάφνου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο απασχόλησε για άλλη μια φορά η περίπτωση των αδέσποτων βοοειδών στα ορεινά χωριά της Δωρίδας , με την συχνή παρουσία τους μέσα σε οικισμούς , οικίες και δρόμους προκαλώντας φθορές σε περιουσίες και προκαλώντας ατυχήματα. Τα πρόστιμα έπεσαν πάλι βροχή και απ΄ότι φαίνεται θάχουμε και συνέχεια !
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν συνολικά 27 θέματα που συζητήθηκαν και πάρθηκαν σχετικές αποφάσεις. 
ΠΗΓΗ: DORIDA news

Δεν υπάρχουν σχόλια: