Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ξεπέρασαν κάθε όριο-Ζήτησαν να αναλάβει διορισμένος Επίτροπος τα οικονομικά της Ελλάδας και να πάρουμε τη δόση τον Δεκέμβριο!

- Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έκανε την ατιμωτική πρόταση για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας με διορισμό Επιτρόπου από Ε.Ε και ΔΝΤ
- Όταν έγινε λόγος για εκταμίευση της δόσης τον Δεκέμβριο ο Στουρνάρας θύμισε την ατάκα του Σαμαρά πως ''τελειώνουν τα διαθέσιμα, η Ελλάδα θα βυθιστεί σε χάος''
- Οι Ευρωπαίοι βλέπουν το ''μπάχαλο'' που δημιουργούν οι Έλληνες πολιτικοί και το εκμεταλλεύονται
- Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου για το Eurogroup:''Ήταν φρικτή συζήτηση για την Ελλάδα''



Τα λόγια υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκούν για να καταλάβει κανείς το κλίμα που επικράτησε για τη χώρα μας στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το euro2day τα λόγια του ήταν:''Ήταν φρικτή συζήτηση για την Ελλάδα''.

Ως απόδειξη αρκεί η ατάκα του Ολανδού υπουργού Οικονομικών, που ξεπέρασε κάθε όριο προτείνοντας ως λύση την πλήρη διαχείριση όλης της οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας από επιτροπεία που θα ορίσουν από κοινού ΕΕ και ΔΝΤ.
Βέβαια το δικαίωμα στον Ολλανδό υπουργό να ζητήσει την πλήρη υποτέλεια της Ελλάδας έδωσαν οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί, με αποκορύφωμα τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής που προηγήθηκε του Eurogroup.

Τα κυριότερα σημεία της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που πιστοποιούν την εμπλοκή είναι:

- Η πρόταση που ακούστηκε για εκταμίευση της δόσης τον Δεκέμβριο και μάλιστα τμηματικά, με τον Γ.Στουρνάρα να θυμίζει την ατάκα Σαμαρά πως έτσι θα οδηγηθεί η Ελλάδα στο χάος, αφού τελειώνουν δραματικά τα χρήματα

- Οι τελείως αντικρουόμενες εκτιμήσεις για την αξιολόγηση της Ελλάδας με το ΔΝΤ να επιμείνει σε νέο κούρεμα και τους εκπροσώπους της ΕΚΤ και Ε.Ε να βγάζουν σπυριά ακόμα και στο άκουσμα της λέξης

Κάτω από αυτές τις συνθήκες εξηγείται γιατί χθες δεν ανακοινώθηκε, όπως είχε αποφασιστεί, η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Και βέβαια ποιός και πως να ζητήσει εξηγήσεις από τους Ευρωπαίους όταν οι δικοί μας πολιτικοί διαγκωνίζονται για το ποιός θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται στη χώρα μας.

Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: