Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

2009-2015: Σαν μην πέρασε μια μέρα Μείζον πρόβλημα υγείας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής - Άρθρο από εφημερίδα "ΦΩΚΙΣ"

…ίνα πληρωθεί το λεχθέν. «Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά»

Από το 2009 το Δημοτικό Σφαγείο της Άμφισσας σταμάτησε να λειτουργεί μια που δεν πληρούσε ούτε τις νόμιμες προϋποθέσεις σύγχρονων προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (νόμιμη άδεια λειτουργίας Η.Α.C.C.P.). Στα έξι αυτά χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από τους υπεύθυνους.
 Όλοι οι υπεύθυνοι τέως και νυν εθελοτυφλούν και δημιουργούν παραβατικές συμπεριφορές.
 Πώς είναι δυνατόν να πειθαρχήσουν οι απλοί πολίτες που καθημερινά βομβαρδίζονται για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος (;) αφού οι ίδιοι υφίστανται τις συνέπειες αυτών των ΄΄επίσημων΄΄ παρανομιών.
 Και όλα αυτά τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε γιατί πολλοί συμπολίτες μας μάς κατήγγειλαν ότι οι σταβλούχοι-κτηνοτρόφοι σφάζουν τα ζώα μέσα στον παραδοσιακό ελαιώνα, στις ράχες, στα βουνά και όπου υπάρχουν στάβλοι. (Είναι δεδομένο ότι τα συγκεκριμένα σφάγια καταλήγουν σε κρεοπωλεία της περιοχής σφραγισμένα ή ασφράγιστα;)
 Πού πάνε όλα αυτά τα στερεά και υγρά απόβλητα; Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι.
 Θυσιάζετε κύριοι του Δήμου την δημόσια υγεία των συμπολιτών-ψηφοφόρων σας, τη νομιμότητα και τη σωστή λειτουργία (βάσει προδιαγραφών, υγειονομικό πιστοποιητικό από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, ενώτια ζώων κ.λ.π.) των Δημοτικών Σφαγείων επειδή διαχρονικά δεν μπορέσατε και δεν μπορείτε τόσα χρόνια να εντάξετε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα το έργο κατασκευής σύγχρονων σφαγείων.
 Είναι δυνατόν να υπάρχει εν έτει 2015 τέτοια ΄΄εγκληματική παράλειψη΄΄;
 Υπάρχει και από ποιόν πολιτικό το ηθικό μέγεθος ή αγνοείται η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία όταν ακουμπά την ανθρώπινη υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: