Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Για πρώτη φορά η Φωκίδα...ρόδισε!

Υστερίες στη Νέα Δημοκρατία... 

Από εφημερίδα "ΦΩΚΙΣ" 30/01/2015


Με απόλυτο νικητή τον καθηγητή ιατρό-χειρουργό Ηλία Κωστοπαναγιώτου η Φωκίδα για πρώτη φορά στα χρονικά...ρόδισε!
  Αριστερή κυβέρνηση και αριστερή μονοεδρικότητα πρώτη φορά βιώνει το κάστρο της ΝΔ. Φυσικά, οι εκλογείς δεν είναι ούτε αριστεροί στην πλειοψηφία τους, ούτε θέλουν να γίνουν - απλά ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με μόνο σύμμαχο τον εαυτό του, απλός, ταπεινόφρων και ελπιδοφόρος λόγω προσφοράς, είχε απέναντί του το έγκλημα που συνετελέσθη τα πέντε τελευταία χρόνια εις βάρος του ελληνικού λαού με τη φτωχοποίησή του,  εις βάρος της πατρίδας με τον τεμαχισμό της και το ξεπούλημά της στους κάθε λογής επιτήδειους... "προστάτες και... επενδυτές", με το μέγεθος, την έκταση και τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος να μην  μπορούν να αποτιμηθούν ακόμα σ' όλη τους την έκταση. Αυτό θα γίνει σ' ένα βάθος χρόνου.
  Όμως η τιμωρία, η πρώτη τιμωρία, αυτών που ενεργούσαν υποτίθεται στο όνομα του Φωκικού λαού, ήρθε απροκάλυπτα.  Κυρίως γι αυτούς τους ανθρώπους που με τις πράξεις τους έχουν αποδείξει ότι πάνω απ' όλα τους ενδιαφέρει η εξουσία, όποιο κι αν είναι το τίμημα…ψηφίζοντας ναι σε όλα τα παραπάνω.
Το ερώτημα βέβαια που μπορεί να τεθεί αυτή τη στιγμή είναι: Για ένα τόσο μεγάλο έγκλημα είναι αρκετή μια τόσο μικρή τιμωρία;…
Όταν λοιπόν υπό τέτοιες συνθήκες προκύπτουν αστείες θριαμβολογίες, η ήττα γίνεται βαρύτερη…Βλέπετε, τα ύψη κατά κανόνα πολύ ζαλίζουν!


   Ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, Αμφισσεύς και αμετανόητος Νεοδημοκράτης, μας έλεγε: «βρεθήκαμε τελικά κατά 4% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Ε, λοιπόν αν αυτό κάποιοι το θεωρούν επιτυχία εύχομαι να είναι και η τελευταία επιτυχία της ΝΔ στην Φωκίδα, γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν θα βγάλουμε ποτέ πια νεοδημοκράτη βουλευτή! Απορώ με κάποιους που υποτιμούν τόσο απροκάλυπτα τη νοημοσύνη μας κάνοντας δήθεν τους θριαμβολόγους αναλυτές, μη ζητώντας τελικά συγγνώμη για την ευθύνη που τους αναλογεί»...
Παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που έγινε από τους «φίλους» και τους «θεσμικούς», η ΝΔ έχασε την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ για οκτακόσιες περίπου ψήφους διαφορά ήττας! Αυτό κι αν είναι κατόρθωμα!
 Την μεγάλη ευθύνη για την απώλεια της βουλευτικής έδρας φέρει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο εν ενεργεία βουλευτής που διαθέτει την συντριπτική πλειοψηφία στους κομματικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας, στην ΝΟΔΕ, καταλαμβάνοντας θέσεις κλειδιά σε Δήμους, επιμελητήρια και οργανισμούς, αλλά και την παράδοση που ήθελε την Φωκίδα να μην έχει εκλέξει ποτέ υποψήφιο της αριστεράς…

  
 Ειδικά όταν είχε κάνει το παν για να κερδίσει την έδρα, ξεκινώντας, ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο εδώ και τουλάχιστον ενάμισυ χρόνο με προεκλογικές εμφανίσεις και καταχωρήσεις στον τύπο, με ακατάπαυστα δελτία τύπου σε όλα τα μέσα διαφημίζοντας τις… επιτυχίες στα υπουργεία με φωτο, προκαλώντας, εγκλωβίζοντας και αντιδρώντας σε κάθε ενέργεια των συνυποψηφίων, αδιαφορώντας αν ήταν για το καλό του τόπου.
   Πολλοί πίστεψαν ότι η κόντρα αυτή θα έκανε κακό στη Νέα Δημοκρατία και μάλλον είχαν δίκιο. Όμως το θέμα είναι ότι οι Φωκείς βομβαρδίστηκαν εδώ και καιρό με προεκλογικό υλικό διαφημιστικού τύπου σε ορισμένα τοπικά μέσα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και αν ήξεραν ότι μέσα στο κόμμα είχαν βγει τα μαχαίρια. Φαίνεται πάντως ότι δεν «τσίμπησαν».
Τα όσα ακούστηκαν για την υποψηφιότητα της Δωρίδος σκοντάφτουν σε δύο ουσιαστικές ενστάσεις: η πρώτη είναι ότι ερωτάται ΠΡΩΤΟΣ και ΜΟΝΟΣ ο βουλευτής και αποφασίζει για τους συνυποψηφίους του οπότε και υπήρχε ένας νέος άνθρωπος που δεν απειλούσε την διείσδυση του βουλευτή και η δεύτερη, πως υπήρχε ένας συνυποψήφιος που έφερε περισσότερες από 2.500 ψήφους! Τι άλλο καλύτερο μπορούσε να έχει ένας επικεφαλής ψηφοδελτίου σε μια παραδοσιακά γαλάζια μονοεδρική;;    και κατά δεύτερον, η Δωρίδα έδωσε την πρωτιά στη ΝΔ…εκεί που καταβαραθρώθηκε ήταν ο Δήμος Δελφών και μάλιστα η ιδιαιτέρα πατρίδα του βουλευτή…πράγμα πολύ περίεργο, γιατί η δύναμη του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, εκπροσωπούμενο από τον εκλεκτό και προσκείμενο  κ. Ταγκαλή έδωσε διαφορά την πρώτη Κυριακή 10 μονάδες… που πήγε αυτό το ποσοστό που καταγράφηκε πριν ελάχιστους μήνες;
 Η ΝΔ δεν έχασε την Φωκίδα επειδή σάρωσε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Έχασε γιατί υπήρχε ανικανότητα διαχείρισης στα απλά πράγματα και γιατί δεν σεβάστηκε αυτούς που βοήθησαν να εκλεγεί το 2012.
Έχασε παταγωδώς προφανώς για ανύπαρκτο έργο, από δυσαρέσκεια και έλλειψη εμπιστοσύνης…και ξενίζει το γεγονός ότι παρόλα αυτά συνεχίζει να μιλά ως να είναι ακόμη προεκλογική περίοδος.
Προφανώς η αλαζονεία δεν έχει όριο…

Γι αυτό χρειάζεται ο γιατρός!
Καλή επιτυχία στο έργο σου Ηλία Κωστοπαναγιώτου!

*Υστερόγραφο:
 Οι αμετανόητοι νεοδημοκράτες δεν πρέπει να ανησυχούν για την διαφαινόμενη ομοιογενή προς το ΠΑΣΟΚ κατάσταση της πολυδιάσπασης…έρχεται υποψήφιος με τον Καμμένο ο κ. Νικόλαος Δημ. Φουσέκης στις επόμενες εκλογές…δεν δικαιώθηκε πολιτικά…;;
  Αυτό προς συμμόρφωσιν των νικητήριων τάξεων και των εν αναμονή καραδοκούντων κάποια συμπαντική εξέλιξη στις…ρόδινες ανταύγειες του λυκόφωτος…δεν αλλάζει η βαφή, πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: