Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδος

Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, κατά το μήνα Σεπτέμβριο, δραστηριοποιήθηκε στη συλλογή σχολικών ειδών και γραφικής ύλης, προς τα Ελληνόπουλα της Κωνσταντινούπολης.
Η ευαισθητοποίηση τόσο των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, όσο και των μαθητών των Δήμων Δελφών και Δωρίδος ήταν μεγάλη, καθώς και η προσφορά του Συλλόγου της Εσωτερικής και Εξωτερικής Αποστολής Ιτέας. Αφού έγινε η συλλογή των ειδών, με την Ευλογία και τις Ευχές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου, με επικεφαλή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χρύσανθο Καρατζαφέρη, μεταφέρθηκαν με όχημα και οδηγό της ΔΕΔΔΗΕ Νομού Φωκίδος αρχικά στον Έβρο, σε χώρο που διαθέτει η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, απ’ όπου τα παρέλαβε προσωπικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Στις αρχές του μηνός Νοεμβρίου, μικτό κλιμάκιο από κληρικούς της Ι. Μ. Φωκίδος και από εκπροσώπους των δύο Δήμων του Νομού μας, επεσκέφθησαν την Βασιλεύουσα των Πόλεων, την Κωνσταντινούπολη όπου έγιναν δεκτοί, από την Αυτού Θεία Παναγιότητα, Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ.

O Παναγιότατος, αφού ευχαρίστησε το μικτό κλιμάκιο Εκκλησίας και Δήμου για την προσφορά προς την Μητέρα Εκκλησία, ευχήθηκε προκοπή και πρόοδο στους παροικούντες στην Φωκική Εκκλησία. Ακολούθως, το μικτό κλιμάκιο επισκέφθηκε την Μεγάλη του Γένους Σχολή και συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και την Διευθύντρια κα Λαιμοπούλου.
Εν συνεχεία, το μικτό κλιμάκιο επέστρεψε στην έδρα του Πατριαρχείου στο Φανάρι, αφότου ο Παναγιότατος είχε την ευγενή καλοσύνη να προσκαλέσει του συμμετέχοντες στην αποστολή στην Πατριαρχική τράπεζα για γεύμα, μετ’ άλλων Αρχιερέων του Θρόνου κ.λπ. επισήμων.


Η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ιεραποστολικό κέντρο Φωκίδος, στις 23 Δεκεμβρίου παρελθόντος έτους πρόσφερε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα «Φυλακές Άμφισσας», γεύμα αγάπης. Το γεύμα αποτελούνταν από διακόσιες πλήρεις μερίδες φαγητού.
Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί όλους όσους εμφανώς ή αφανώς ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το πνευματικό κάλεσμα για τους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: