Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Οι κάτοικοι της Άμφισσας και των γύρω χωριών διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου - Κτηματολογικού γραφείου στην Ιτέα

Ζητούν την τοποθέτηση νέου Υποθηκοφύλακα-Προϊσταμένου Κτηματολογίου Άμφισσας:

ΠΡΟΣ

1.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

2.ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

3.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΕΥΤΕΡΠΗ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

4.ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ κ. ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

5.ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

6.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ κ. ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ

7.ΕΚΧΑ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 288 ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Εντελώς ξαφνικά πληροφορηθήκαμε χθες, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, ότι τόσο με το έγγραφό του με αριθμό πρωτ. 95128/19-12-2014 το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και το Εθνικό Κτηματολόγιο με το έγγραφό του με αριθμό πρωτ. 1439141/ΔΛΚ764/19-12-2014 ζητούν τη μετακίνηση του Υποθηκοφυλακείου Άμφισσας και του Κτηματολογικού Γραφείου Άμφισσας στην Ιτέα.

Τα πιο πάνω γραφεία είναι ζωτικής σημασίας για την Άμφισσα η οποία είναι η πρωτεύουσα του Νομού με το μεγαλύτερο πληθυσμό.
Επιπλέον στα γραφεία αυτά ευρίσκονται όλα τα αρχεία σχετικά με την ακίνητη περιουσία όχι μόνον των κατοίκων της Άμφισσας αλλά και των κατοίκων των πρώην κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίας Ευθυμίας, Δροσοχωρίου, Ελαιώνα, Προσηλίου με περιοχή Βίνιανης, Σερνικακίου και Χρισσού (κτηματολόγιο) ενώ το γραφείο της Ιτέας περιλαμβάνει τα αρχεία σχετικά με την ακίνητη περιουσία μόνο των κατοίκων της Ιτέας, της Κίρρας και της Τριταίας.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι είναι αδιανόητο να απομακρυνθούν τα πιο πάνω γραφεία από την Άμφισσα και να αναγκάζεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να μετακινείται στην Ιτέα για την εξυπηρέτησή του.
Ως εκ τούτου ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις ενέργειες αυτές και ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή την ανάκληση των εγγράφων και τη λήψη μέριμνας για την τοποθέτηση Νέου ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑ- ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Άμφισσας μια και η Υποθηκοφύλακας-Προϊσταμένη του Κτηματολογίου Ιτέας κ. Μαρία Ορφανίδου έχει πάρει σύνταξη εδώ και μερικούς μήνες.

Άμφισσα, 13 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: