Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΦΩΚΙΔΑ, που πάμε;


Η πραγματικότητα και η καθημερινότητα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες μιας φθίνουσας και προς πτώχευση Φωκιδας.
Στο χορό και στο βωμό της παραποιημένης και αλλοιωμένης εικόνας αυτής της περιοχής έχουν την συμβολή τους χρόνια τώρα κάθε είδους υπέυθυνοι και ανέυθυνοι.
Υπάρχει κάποιος υπέυθυνος κεντρικά που να μας πληροφορήσει το ύψος των ποσών που διατέθηκαν ή θα διατεθούν για ποια έργα και πότε θα ξεκινήσουν;
Που πάμε κύριοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι όσον αφορά τα έργα ανάπτυξης και ανάτασης αυτού του τόπου;
Χρόνια τώρα βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με δελτία τύπου και εξαγγελίες <<κολοσσιαίων>> προγραμμάτων από το Α’ πακέτο Ντελόρ μέχρι το νέο ΕΣΠΑ που περιμένουμε με τα ίδια έργα τότε τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα με μελέτες ,με μελέτες χωρίς αποτέλεσμα.
Που Πάμε αγαπητοί μου όσον αφορά τις σχέσεις και τους δεσμούς αυτής της Φωκικής κοινωνίας ;
Εκτιμούμε ότι η κυριαρχία του ατομισμού και του νεοπλουτισμού για ορισμένους μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα και πράξεις ζωής. ;Oταν στην πραγματικότητα κρατούμε τα σκήπτρα της ανεργίας , της φτώχειας, και της κοινωνικής και οικονομικής οπισθοδρόμησης .
Που πάμε σε επίπεδο παιδείας και υποδομών.
Δεν αποτελεί όνειδος η άθλια εικόνα πολλών σχολικών κτιρίων και ιδιαίτερα του ΤΕΛ;
Αναλογιστήκατε ότι η λειτουργία του ΤΕΕΙ τόσα χρόνια είναι χωρίς κτίριο, χωρίς μόνιμους καθηγητές  πως θα διδαχθούν οι φοιτητές και από ποιους;
Που πάμε όσο αφορά τα λιμνάζοντα και ξεχασμένα έργα ανάπτυξης αυτού του τόπου;
Αλήθεια οι ακριβοπληρωμένες μελέτες για τα 20e Μόρνου και ορεινούς  όγκους σε ποια  συρτάρια παραμένουν σκονισμένες ;
Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη των ορεινών  και εναλλακτικές μορφές τουρισμού όταν ηθελημένα ή όχι συμβάλλετε στην  οικοπεδοποίηση και την καταστροφή του δασικού πλούτου;
Προεκλογικά από τους υποψήφιους βουλευτές και την γνώμη των αυτοδιοικητών ακούμε πολλά, αποκλειστικές δηλώσεις θα γίνουν, που θα μελετηθούν, θα,θα,θα..
Αυτό το ΘΑ τελικά γίνεται υπερκομματικό στοιχείο μιας φθίνουσας και βαρετής μικροπολιτικής. Οι μόνοι που ενθαρρύνουν και ενισχύουν αυτήν την προβαλλόμενη ως πολιτική είναι φίλοι, σύμβουλοι,  και διάφορα <<παπαγαλάκια>> που λειτουργούν είτε εντύπως, είτε… ατύπως!
Ας σταματήσει αυτός ο ενοχλητικός ήχος με τους διάφορους χρωματικούς <<παπαγάλους >> γιατί στη σημερινή εποχή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας έχουν εξαντληθεί και τα όρια και η υπομονή τους.
Και ας μην ξεχνάμε  ότι μετά τον ήχο του παπαγάλου έρχεται το κράξιμο από όλους αλλά κύρια απ’ αυτούς που κάτι παραπάνω γνωρίζουν και έχουν στη φαρέτρα τους
Πάρτε λοιπόν  μέτρα και όχι αποφάσεις για τα μέτρα κάποιων, αλλά μέτρα ουσιαστικά, πειστικά για τον τόπο μας. Εμείς πέρα από τις αληθινές και ίσως ρομαντικές προθέσεις μας γνωρίζουμε που πάτε και που το πάτε! Δεν περιμένουμε ούτε και τώρα να συμφωνήσετε και απαντήσετε γιατί η αλαζονεία συνήθως εντοπίζεται σε αυτούς που δεν εκτιμούν την εξουσία αλλά την χρησιμοποιούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: