Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Απαντήσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Κώστα Παπαθανασίου στα ερωτήματα που έθεσε προς όλους τους υποψηφίους η Φωκίς


Η κρίση των τελευταίων ετών ήρθε να προστεθεί στην μακροχρόνια κρίση πού κυριαρχεί στην τοπική μας οικονομία και έχει οδηγήσει τη Φωκίδα στο περιθώριο των εξελίξεων και στην απαξίωση.
Ο Βουλευτής μιας μονοεδρικής περιφέρειας, όπως η Φωκίδα, είτε στην αντιπολίτευση, είτε πολύ περισσότερο στην κυβερνητική παράταξη, οφείλει να αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Ακόμη και στις τωρινές δύσκολες συνθήκες αυτός πού θα εκλεγεί Βουλευτής οφείλει να πείσει ότι δεν ενδιαφέρεται επιφανειακά και μόνο με τα τεράστια προβλήματα, αλλά είναι διατεθειμένος να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα», όπως λέει η λαϊκή σοφία και να αγωνιστεί χωρίς προσωπικό ή πολιτικό κόστος για τα δίκαια αιτήματα της περιοχής μας πού είναι:

1) Οι συνεχώς φθίνουσες Υποδομές Υγείας (Νοσοκομείο Άμφισσας – Κέντρα Υγείας –Περιφερειακά Ιατρεία)
2) Η σθεναρή άρνηση στα σχέδια κατάργησης υποδομών του Κράτους, όπως Υποθηκοφυλακείο Άμφισσας, Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου, κλπ
3) Η ανταπόδοση συγκεκριμένων ωφελημάτων από την ΕΥΔΑΠ για την παροχή νερού στην πρωτεύουσα.
4) Η βάσει σχεδίου ανασυγκρότηση και αποκατάσταση του Ελαιώνα της Άμφισσας.
5) Η αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας και του αγκυροβολίου Τριζονίων και η ανάθεσή τους σε ιδιωτικούς φορείς.
6) Η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του ιστορικού τόπου των Δελφών, μέσω διασύνδεσης με παγκόσμιους θεσμούς, κορυφαία Πανεπιστήμια και Ιδρύματα παγκοσμίου κύρους.

Η Φωκίδα για χρόνια είναι απλός θεατής των όσων συμβαίνουν γύρω μας. Η κρίση πού βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια κατέβαλλε ακόμη περισσότερο την ήδη προβληματική τοπική οικονομία οδηγώντας στη φτώχεια και την υπανάπτυξη την πλειονότητα των κατοίκων. Οι λύσεις είναι δύσκολες και δεν θα δοθούν ούτε από «μαθητευόμενους μάγους», ούτε από λαϊκιστές, ούτε από ανεπαρκείς και απόντες από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των συμπατριωτών μας.
Η αξιοποίηση της μοναδικής έδρας του νομού μας είναι μονόδρομος αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του αναδεικνύουν τους ικανούς, θέλουν να διεκδικήσουν όσα στερούνται επί χρόνια, επιθυμούν να πορευτούν το δρόμο της ανάπτυξης με ιδιωτικές πρωτοβουλίες και να σταματήσει ο κατήφορος μιας γερασμένης και «κουρασμένης» κοινωνίας, πού βλέπει τα παιδιά της να μεταναστεύουν και τους κατοίκους της να γηράσκουν αβοήθητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: