Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος: Επανέρχονται στο δημόσιο 3900 υπάλληλοι

Την κατάθεση νομοσχεδίου, τον επόμενο ένα με ενάμιση μήνα, που θα περιλαμβάνει την άμεση αποκατάσταση των απολυθέντων και ένα πρόγραμμα μίνι κινητικότητας για την επανατοποθέτησή τους, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Κατρούγκαλος γνωστοποίησε ότι θα επανέλθουν στο δημόσιο 3900 υπάλληλοι, εκ των οποίων 1825 είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ 2103 έχουν απολυθεί, εκ των οποίων 1038 έχουν επιστρέψει με δικαστικές αποφάσεις.
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου και αλλαγές το σύστημα επιλογής προϊσταμένων όπου καταργούνται οι γραπτές εξετάσεις και θα υπάρχει ένα νέο μείγμα από τυπικά προσόντα και συνέντευξη.
Το επόμενο εξάμηνο προγραμματίζεται η κατάθεση νομοσχεδίου που θα αφορά τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον κρατικό μηχανισμό, όπου θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αναγκών και των αρμοδιοτήτων ανά υπουργείο, τα περιγράμματα θέσης και νέο σύστημα αξιολόγησης για την εξέλιξη του προσωπικού που θα έχει επιβραβευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα.
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι θα συνεχιστεί ο έλεγχος των πλαστών δικαιολογητικών χωρίς όμως να αποτελεί την κύρια εργασία των κρατικών υπηρεσιών και προανήγγειλε ότι σταδιακά θα προσληφθούν και 6000 αδιόριστοι του ΑΣΕΠ.
Παράλληλα σημείωσε ότι θα δεχθεί προτάσεις και απλό την task force που έχει μετατραπεί σε υπηρεσία τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και από ξένα κράτη για την αναμόρφωση και ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: