Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση Μέρκελ σε Τσίπρα να επισκεφτεί τη Δευτέρα το Βερολίνο


Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί το Βερολίνο διατύπωσε η Ανγκέλα Μέρκελ το απόγευμα της Δευτέρας. Η επίσκεψη θα γίνει στις 23 του μηνός.Η πολυαναμενόμενη πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί το Βερολίνο ,διατυπώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο έλληνας πρωθυπουργός και η γερμανίδα καγκελάριος.Η Μέρκελ τηλεφώνησε και διατύπωσε και την πρόσκληση.
Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, και η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 16:30 ώρα Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος η Γερμανίδα Καγκελάριος κάλεσε τον κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου και εκείνος ανταποκρίθηκε θετικά.
Το τηλεφώνημα διήρκησε περί τα 20 λεπτά και φυσικά μαζί με την πρόσκληση εκτιμάται από κυβερνητικές πηγές ως μια θετική κίνηση και διάθεση από το Βερολίνο να συζητούν σε βάθος όλα τα ζητήματα.

Πότε έγινε η πρώτη συνάντηση

Η πρώτη «τετ α τετ» συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο είχε γίνει στο πλαίσιο της «παρθενικής» του εμφάνισης στη σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου όπου τους «σύστησε» ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Η πρόσκληση στον έλληνα πρωθυπουργό ,έρχεται σε μια περίοδο που οι ελληνογερμανικές σχέσεις κινούνται σε τεντωμένο σκοινί με εμπρηστικές δηλώσεις και αρνητικά σχόλια να διατυπώνονται σχεδόν καθημερινά εκατέρωθεν.
Ωστόσο είναι επίσης εμφανές ότι η κ. Μέρκελ και η καγκελαρία διατηρεί αποστάσεις από δηλώσεις και κινήσεις περαιτέρω κλιμάκωσης.
Αντιθέτως πληροφορίες την εμφανίζουν πρόθυμη να αναζητήσει και αντισυμβατικές λύσεις προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ενός Grexit.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: