Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εορτασμός Ιερού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Αμφίσσης

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθει ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Αμφίσσης.
Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ.Θεόκτιστος, πλαισιούμενοι από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικόλαο Καραγιάννη, τους Ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριο Καλύβα, Αρχιμ. Χρύσανθο Καρατζαφέρη, τον Ιεροκήρυκα, Αρχιερατικό Επίτροπο Ευπαλίου και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον Αρχιερατικό Αμφίσσης π. Δημήτριο Βλασίου και αρκετούς ιερείς.
Στον κατάμεστο Ιερό Ναό, τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγητής Θεολογίας και ψυχολόγος π. Αθανάσιος Μελισσάρης ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στις σχέσεις των ανθρώπων. Ενώ των Ιερέων προηξήρχε ο Παν. Αρχιμ. Χαρίτων Παπαδημητρίου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Κάτω Πατησίων Αθηνών.


Στην εορτή παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος Μίχος Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος και ο Αντιδήμαρχος Καραγιάννης Δημήτριος.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος εκτιμώντας το έργο και την προσφορά του π. Αθανασίου Μελισσάρη προχείρισε αυτόν εις πρωτοπρεσβύτερον κατά την διάρκεια του Εσπερινού.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού στην πόλη της Άμφισσας. Στην κεντρική πλατεία έγινε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα.
Οι πιστοί οι οποίοι ξεπέρασαν τους 2000 ακολούθησαν έως τέλους τόσο την Ιερά Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού όσο και την Ιερά Λιτάνευση της εικόνος της Θεοτόκου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: