Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΥ ΜΑΗ




Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!
Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα!
Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Τρεις μήνες μετά την κυβερνητική εναλλαγή η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το πώς θα κινηθεί, αφού δηλώνει ότι «θα διαχειριστεί την ακραία φτώχεια» και ότι δεν πρέπει να περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ανάκτηση των απωλειών τους. Ταυτόχρονα καταβάλλει κανονικά τις δόσεις, «εγκαίρως και στο ακέραιο» προς Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, για ένα χρέος που δεν είναι του λαού και «προσπαθεί να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό». Έτσι βλέπουμε ότι:
·         Η δίκαιη επαναφορά των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, δεν αφορά το σύνολο των διαθέσιμων και των απολυμένων και επιπλέον ο αριθμός των επαναπροσληφθέντων αφαιρείται από τις 15.000 προϋπολογισμένες προσλήψεις.
·         Αρνείται να ξεπαγώσει ακόμα και αυτές τις μισθολογικές ωριμάνσεις (μισθολογικά κλιμάκια), αρνείται να ικανοποιήσει ακόμα και τη χορήγηση του δώρου του Πάσχα, αλλά την ίδια στιγμή δίνει 500 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ για εξοπλιστικά.
·         Βαφτίζει την πληρωμή από το λαό των «μνημονιακών» χαρατσιών “πατριωτικό καθήκον”, ενώ διατηρεί τις προκλητικές φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.
·         Με το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, διατηρεί όλο το προηγούμενο αυταρχικό πειθαρχικό πλαίσιο. Διατηρεί τη διάταξη ότι ένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν μπορεί να αμφισβητεί το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, «την αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», κλπ.
·         Παγώνει την αξιολόγηση με τη μορφή που προωθήθηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να φέρει όμως μια άλλη, κι αυτή τιμωρητική, αφού θα συνδέεται με το μισθό, την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή εξέλιξη.
·         Κρύβει ότι έχει αποδεχτεί και διατηρεί τη μεγάλη αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, τη ληστεία στα ταμεία από το PSI, ενώ προωθεί «αντικίνητρα» σε κάθε πρόωρη συνταξιοδότηση, ληστεύει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω repos. Στο στόχαστρο βρίσκονται ξανά οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, η αύξηση των ορίων ηλικίας ακόμα και για παλιούς ασφαλισμένους. Η κατάσταση στην υγεία είναι τραγική, στην κυριολεξία γιατρεύεται όποιος έχει να πληρώσει.
·         Με δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε ένα μήνα, από τη μία ρυθμίζει ληξιπρόθεσμα χρέη από φορολογικές παραβάσεις (πλαστά-εικονικά τιμολόγια, μη απόδοση ΦΠΑ κ.ά.) προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη, για να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών με αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών.
Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Αγώνας Ρήξη Ανατροπή
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
1η Μάη 10:30 π.μ. στην Πλατεία Λαού στην Άμφισσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: