Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Εορταστικές εκδηλώσεις επετείου απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων 2015

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να γιορταστεί φέτος η Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων, με εκδηλώσεις που ξεκινούν απόψε το βράδυ και θα κορυφωθούν την Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί  η καθιερωμένη παρέλαση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων με ομιλίες, παραστάσεις, καλλιτεχνικά αφιερώματα, μουσικά και χορευτικά σχήματα, παραδοσιακές και σύγχρονες εκφράσεις τιμής και εορτασμού που ενδιαφέρουν και συγκινούν όλους.

  ·        Σήμερα Πέμπτη 16/04/2015 η αυλαία ανοίγει με τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφικού Υλικού και Σημαιών της Επανάστασης από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Φωκίδας στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, ενώ αμέσως μετά στις 20:30 θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση Σουλιώτες – Χορός του Ζαλόγγου,  από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Άμφισσας.

  ·        Την Παρασκευή 17/04/2015 στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο θα παρακολουθήσουμε ένα αφιέρωμα στους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονυσίου Σολωμού από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Φωκίδας και το Μουσικό Σχήμα ALEA.
·         Το Σάββατο 18/04/2015 στις 12:00 στο χώρο του Κάστρου, όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που τιμούμε, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των Αγωνιστών της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων και ιστορική αφήγηση των γεγονότων από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας.

·         Το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο ο Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο κ. Ανδρέας Κούκος θα μιλήσει για τον πρώτο εθνικό δανεισμό κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης και τις δραματικές του συνέπειες για το νεοϊδρυθέν κράτος. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε ένα μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα από την μικτή 4φωνη χορωδία Άμφισσας και την ορχήστρα της. Τα χορευτικά θα παρουσιαστούν από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, τον Σύλλογο Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Ν. Φωκίδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσηλίου.
·         Η Κυριακή 19/04/2015 είναι η μέρα που θα υποδεχθούμε επίσημους προσκεκλημένους, φιλαρμονικές από τέσσερις πόλεις και πολιτιστικούς συλλόγους για την κορύφωση των εορτασμών. Το πρωί στις 10:30 θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου. Στις 11:45 θα ακολουθήσει η παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων στην Λεωφόρο Σαλώνων και αμέσως μετά θα παρατεθεί δεξίωση του Δημάρχου σε όλους τους πολίτες στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.
·         Το απόγευμα της Κυριακής στις 19:15 θα γίνει στην πλατεία Ησαΐα η υποστολή σημαίας και η έναρξη της λαμπαδηφορίας από τμήματα Προσκόπων και Οδηγών. Το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο στις 20:00 θα παρακολουθήσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση θεάτρου σκιών Αθανάσιος Διάκος από τον Μιχάλη  Χατζάκη. Μετά το τέλος της παράστασης θα απολαύσουμε την πόλη φωταγωγημένη εορταστικά με τεχνολογία λέιζερ από τον φίλο της πόλης D.Varustin.
Μπορείτε να αναζητήσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών, ή πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους: 
    ·         http://www.dimosdelfon.gr/index.php/deltia-typou/563-programma-eortastikon-ekdiloseon-epeteiou-apeleftherosis-tou-kastrou-to-salonon-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: