Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

 

Bloomberg: «Επίκειται συμφωνία - Ελλάδα και δανειστές τα έχουν βρει σε 6 σημεία»

Συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές βλέπει το "Bloomberg".Το πρακτορείο σε άρθρο με τίτλο «Γιατί μια συμφωνία για την Ελλάδα δεν είναι τόσο μακριά» επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές δεν είναι τόσο μακριά.
«Οι τίτλοι στον ελληνικό Τύπο σήμερα, ημέρα της 5ης επετείου από το πρώτο Μνημόνιο, δείχνουν ότι τουλάχιστον η μια πλευρά είναι αισιόδοξη για συμφωνία» αναφέρει το πρακτορείο.
«Προτού, όμως, θεωρήσουμε ότι αυτό είναι απλά μια άστοχη έκφραση ελληνικής αισιοδοξίας, ας δούμε πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι οι δύο πλευρές» προσθέτει το "Bloomberg".

Ο οικονομολόγος του πρακτορείου, Μαξίμ Σμπαχί, πραγματοποίησε μια σύγκριση των όσων έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες και έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται έχουν ήδη συμφωνηθεί.
«Μια σύγκριση ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις διάφορες λίστες που έχουν διαρρεύσει και τις συστάσεις των δανειστών δείχνει ότι οι δύο πλευρές ήδη συμφωνούν στις περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στο τραπέζι» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, το πρακτορείο παραθέτει και έναν πίνακα με τα όσα έχουν συζητηθεί τους τελευταίους μήνες διαπιστώνοντας ότι υπάρχει συμφωνία στους ακόλουθους τρεις τομείς:
Μεταρρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα
Αντιμετώπιση της διαφθοράς
Διοικητική μεταρρύθμιση
Σε τομείς όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας(κλειστά επαγγέλματα).
Η μοναδική και μεγάλη διαφωνία παραμένει η αλλαγή στο καθεστώς ομαδικών απολύσεων, ενοικίασης υπαλλήλων κλπ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: