Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο «Ακάθιστος» του Πάνου Καμμένου


Aν υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες ρεκόρ ...ιπτάμενου υπουργού, που έχει δηλαδή τις περισσότερες ώρες πτήσεις, τότε ασφαλώς ο Πάνος Καμμένος είναι βασικός διεκδικητής.
Aν υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες ρεκόρ ...ιπτάμενου υπουργού, που έχει δηλαδή τις περισσότερες ώρες πτήσεις, τότε ασφαλώς ο Πάνος Καμμένος είναι βασικός διεκδικητής αφού σε λιγότερο από τρεις μήνες το κοντέρ του υπουργού Εθνικής Αμυνας έχει γράψει δεκάδες χιλιάδες μίλια.
Η αρχή έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του με την πτήση πάνω από τα Ιμια. Εγινε μάλιστα ο πρώτος υπουργός που μετέβη στο σημειο για να ρίξει ένα στεφάνι τιμώντας έτσι τη μνήμη των τριών πιλότων.
Στις 7 Φεβρουαρίου επισκέπτεται την περιοχή του Εβρου για να επιθεωρησει τα οχυρωματικά έργα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα


Ακολούθησε στις 12 Φεβρουαρίου το ταξίδι στην Κύπρο, όπου ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει κοινές ασκήσεις με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο. Επισης επιοκεπτόμενος το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «μια μονάδα επίθεσης που όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».
Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικης Αμυνας «πετάει» σε όλη την Ελλάδα, οπου υπάρχει στρατιά, μονάδα και φυλάκιο ή επετειακή εκδήλωση. Πολλές φορές μάλιστα πηγαίνει σε τρεις και τέσσερις προορισμούς την ίδια ημέρα: Λάρισα, Κύθηρα, Αρεόπολη, Μανη, Καλάβρυτα, Καλαμάτα, Λήμνος, Εβρος, Σκύρος, Δωδεκάνησα και πάει λέγοντας ή για να ακριβολογούμε...πετώντας.
Στις 28 Μαρτιου ο Πάνος Καμμένος κάνει ως υπουργός άμυνας το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι, στις ΗΠΑ. Εκει έχει επαφές με παράγοντες της ομογένειας, με αξιωματούχους, παρακολουθεί παρελάσεις και εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου αλλά δεν μένει μόνο σε αυτά. Μπαίνει ...στα βαθιά και αποκαλύπτει ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, ακολουθούν κάποιες πτήσεις σε εσωτερικούς προορισμούς και έρχεται το ταξίδι στη Μόσχα, μια εβδομάδα μάλιστα μετά την συνάντηση Πουτιν – Τσίπρα στο Κρεμλίνο. Εκει στη ρωσική πρωτεύουσα ο Πάνος Καμμένος πήρε το...όπλο του, ένα καλάσνικοφ τύπου ΑΚ-74 που του έκαναν δώρο μαζί με ένα μπουκάλι βότκα, το «εθνικό ποτό» της χώρας.
Με την επιστροφή από την Μόσχα, ο υπουργός εθνικής άμυνας μόνο λίγο καιρό θα ξαποστάσει αφού τη Δευτέρα πετάει για Κάιρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: