Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Κώστας Μπακογιάννης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


 «Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε σήμερα την εξής δήλωση σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
«Λυπάμαι πάρα πολύ διότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω,χαράσσοντας βαθιές διαχωριστικές γραμμές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς. Τη δεκαετία του 80’ είχαμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Είναι δυνατόν εν έτει 2015να μιλάμε για κόκκινα ή μπλε νεκροταφεία; Ελληνίδες μανάδες δεν τους γέννησαν όλους;

Σκέφτομαι πόσο θα ντρεπόντουσαν σπουδαίοι πολιτικοί της αριστεράς, όπως ο Κύρκος και ο Φλωράκης που βίωσαν τον πόνο της απώλειας, αλλά έκαναν την εθνική συμφιλίωση πράξη. Ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης και οι συν αυτώ, με το νομοσχέδιο που προωθούν, δεν πλήττουν απλώς τη δικαιοσύνη, αλλά τρέφουν το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού, επιδιδόμενοι σε ένα εμπόριο μίσους. Ας καταλάβουν επιτέλους πως επειδή διαφωνούμε, σε μία Δημοκρατία, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε».
 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: