Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Bloomberg: Δυσοίωνα σενάρια για ELA και καταστάσεις Αργεντινής

Σύμφωνα με το Bloomberg η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για να βάλει «χέρι» στα αποθεματικά των ΟΤΑ θυμίζει Αργεντινή.
Σύμφωνα με το Bloomberg η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία και δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για τον Τσίπρα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κίνηση του κ. Τσίπρα θα εξασφαλίσει ρευστότητα της τάξεως των 2 δισ. Ευρώ, ενώ -όπως αναγράφει- το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ομολόγων στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας έτσι τις σχετικές αναλύσεις και προβλέψεις.

Συγκεκριμένα η κίνηση της κυβέρνησης με την ΠΝΠ ώθησε ακόμη υψηλότερα τις αποδόσεις των 3ετών ομολόγων, στα υψηλότερα επίπεδα από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας το 2012. Ενδεικτικά η απόδοση του 3ετούς ομολόγου βρέθηκε στο 28,7%, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου (credit-default swaps) καταδεικνύουν πιθανότητα 81% η Ελλάδα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της μέσα σε πέντε χρόνια.
Το ίδιο πρακτορείο ανέφερε νωρίτερα πως η ΕΚΤ εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό του ELA στις ελληνικές τράπεζες καθώς η αντίδραση εντός του ΔΣ σε επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα αυξάνεται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: