Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Καρέ-καρέ η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στην Πρυτανεία [video]


Αστυνομικοί μπήκαν το κτίριο της Πρυτανείας με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και έβγαλαν τους καταληψίες με χειροπέδες. Στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες
Η επέμβαση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας.
Οι αστυνομικοί μπήκαν με την βοήθεια της Πυροσβεστικής στην Πρυτανεία και έβγαλαν έξω από το κτήριο τους καταληψίες 7 γυναίκες και 7 άνδρες.
Συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στις κλούβες της αστυνομίας με χειροπέδες.

Αρχικά οι δυνάμεις, προσπάθησαν να εισέλθουν από τις κύριες εισόδους οι οποίες όμως ήταν κλειδωμένες. Έτσι, επόμενη επιλογή ήταν να μπουν στην Πρυτανεία από τον πρώτο όροφο.
Πυροσβέστες έκοψαν με τροχό την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου του ΕΚΠΑ, απ΄ όπου οι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό και τους έβγαλαν.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού και εισαγγελέα, οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν τους καταληψίες να βγουν, εκείνοι όμως απάντησαν «Δεν βγαίνουμε. Εάν θέλετε, μπείτε και πάρτε μας σηκωτούς».
Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι των αντιεξουσιαστών που φωνάζουν συνθήματα. Οι 14 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκαν καταστροφές στο κτίριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: