Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου: Με αφορμή την διακοπή των συμβάσεων των οδηγών ΔΧ με την εταιρεία Ευρωπαϊκοί Bωξίτες ΑΕ.

Ο βωξίτης είναι πλούτος που ανήκει σε όλο τον Ελληνικό λαό και οι  εταιρίες που εκμεταλλεύονται αυτόν τον πλούτο δεν θα  πρέπει να  το ξεχνούν .
Η τοπική κοινωνία δικαιούται  ανταλλάγματα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τρόπο που φανερώνει  προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν ακόμα και οι βασικές υποχρεώσεις των εταιρειών.  Επιπλέον η μεταλλευτική  δραστηριότητά  δεν  μπορεί  να  λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες  και  το περιβάλλον.
 Οι  αγώνες  των εργαζόμενων στους διάφορους κλάδους των μεταλλείων  αποκτούν την υποστήριξη  όλων , όταν   ταυτίζονται με τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας της Φωκίδας και όχι όταν διεκδικείται κάποιος  προνομιακός  ρόλος.

Η κυβέρνηση δεν κλείνει  τα μάτια  ούτε και κάνει πλάτες στις αυθαιρεσίες, στηρίζει τις  αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις  και  τους αγώνες για  ικανοποιητικές αμοιβές. Είναι  αντίθετη  στις προσπάθειες  μείωσης του εργασιακού κόστους και στο σπάσιμο των συλλογικοτήτων των εργαζομένων .Η στήριξη της επιχειρηματικότητας δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της εφαρμογής των κανόνων  υγιεινής και της ασφάλειας ,   ή με την συστηματική παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση έχει και τη θέληση και την δυνατότητα να επιβάλει όσα απαιτούν τα  συμφέροντα της κοινωνίας και θα το κάνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: