Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σκληρή απόφαση Τσίπρα κατά "βαρώνων " των ΜΜΕ

Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για τα ΜΜΕ μίλησε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.
«Τούτη την ώρα διεξάγεται μια εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση. Ζητάμε τη στήριξη του ελληνικού λαού ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης που έχει ο καθένας. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών έχουμε ήδη κάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στήριξης των αδύναμων και σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα. Θα κάνουμε το παν να έχουμε μια συμφωνία που θα δώσει σε αυτήν την κυβέρνηση να αλλάξει τα κακώς κείμενα σε αυτόν τον τόπο. Δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα για να συμφωνήσουμε. Είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης αν θα αναγνωρισθεί η Δημοκρατία. Αλλιώς ο πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη η οποία δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη Δημοκρατία. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα αν υπάρξει λιγότερη Δημοκρατία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σύντομα σε συμφωνία. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».

Με αυτή την αναφορά από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός χάραξε την γραμμή ης κυβέρνησης απέναντι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λέγοντας πως η επίτευξη συμφωνίας είναι πολιτική και όχι τεχνική.
Ακόμη ο πρωθυπουργός -σε απάντησή του για τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ, κατά την «ώρα του πρωθυπουργού» είπε μεταξύ άλλων:
Αυτονόητος ο διαγωνισμός για τη ρύθμιση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.
Έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής.
Το ζήτημα της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι υποχρέωσή μας.
Τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό τοπίο οι Έλληνες την πληροφορήθηκαν από ένα καρτούν. Αλλά αυτό που συνέβαινε ήταν μια μπίζνα κατά του δημόσιου συμφέροντος. Για να προχωρήσει το σχέδιο αυτό έκλεισε αιφνιδιαστικά η ΕΡΤ, η οποία θα μπορούσε να συγκροτήσει μια δεύτερη πλατφόρμα.
Θα διεξαχθεί αδιάβλητος διαγωνισμός που θα παραχωρήσει τις άδειες ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.
Οι υποχρεώσεις απέναντι στον νόμο θα ελεγχθούν. Το τέλος που δεν έχουν καταβάλλει τα κανάλια πρέπει να εισπραχθεί.
Η κυβέρνηση δεν έχει ρεβανσιστική διάθεση. Όλοι όσοι δεν έχουν κληθεί να πληρώσουν θα κληθούν. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως κι αν λέγεται.
Τέλος, μιλώντας για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας -μετά από σχετική αναφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Ν.Νικολόπουλου- ο κ. Τσίπρας είπε: «Εμείς απέναντι στους ανθρώπους που εκτελούν με ευθύνη ένα πολύ σημαντικό έργο αυτήν την στιγμή δεν έχουμε καμία διάθεση αντεκδίκησης. Ο διοικητής της ΤτΕ θα κριθεί από την ικανότητα του να φέρει εις πέρας τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος. Από αυτήν θα κριθεί».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: