Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης: Μοναδικό φαινόμενο αποτελούν οι συχνές παραιτήσεις γιατρών στη Φωκίδα. Κάποιος να βάλει ένα τέλος σ' αυτή την "αιμορραγία"


      Για πολλοστή φορά επανερχόμαστε στα οξύτατα προβλήματα των Δομών Υγείας στο Νομό Φωκίδας, προβλήματα που δύνανται να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή των κατοίκων της.
         Είναι γνωστή η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Άμφισσας, με το κλείσιμο της παθολογικής, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
         Το Κέντρο Υγείας του Λιδορικίου ψυχορραγεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Το Κέντρο Υγείας της Ιτέας υποβαθμίστηκε με απόφαση της 5ης ΥΠΕ,από Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας που παρείχε τις υπηρεσίες της στους πολίτες σε 24ωρη βάση, σε πρωινό αποκλειστικά ιατρείο. Η μετακίνηση των ιατρών από το ΚΥΙ στο ΓΝΑ είχε σαν αποτέλεσμα το ΚΥΙ να οδηγηθεί σε παύση ουσιαστικής λειτουργίας.
          Γνωρίζουν πολύ καλά οι υπεύθυνοι, ότι τα συγκεκριμένα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με τους Επικουρικούς ιατρούς, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν στην επαρχία.
           Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στους 3 τελευταίους διαγωνισμούς κανείς ενδιαφερόμενος ιατρός δεν προσήλθε να συμμετάσχει με αποτέλεσμα και οι 3 αυτοί διαγωνισμοί να αποβούν άκαρποι.
           Σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στο χώρο παρατηρούμε και το φαινόμενο των συνεχών παραιτήσεων γιατρών από τις δομές υγείας του νομού. Παραιτήσεις τόσο συχνές που εγείρουν πολλά ερωτηματικά και θα μπορούσαν να αποτελέσουν και αντικείμενο έρευνας.
          Τον περασμένο μήνα μία ακόμη παραίτηση γιατρού ήλθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των παραιτήσεων.
          Παραίτηση που εάν δεν αποσυρθεί από τον ίδιο το γιατρό μέσα στο επόμενο 48ωρο θα επιτείνει το ήδη τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στην περιοχή μας.
          Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης γνωρίζοντας ότι προέχει το γεγονός να μπορέσουμε να σταματήσουμε με κάποιο τρόπο αυτό το φαινόμενο και κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, θα θέλαμε πρώτα να παρακαλέσουμε τον συγκεκριμένο γιατρό να αναστείλει την απόφασή του και να αποσύρει την παραίτησή του και στην συνέχεια να παρακαλέσουμε τους όποιους υπεύθυνους να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σταματήσουν αυτή την "αιμορραγία" για το καλό των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: