Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΟ….‘’ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ’’ΨΑΧΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ;


Του  Νίκου  Δρόλαπα
  Ενώ έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον Δήμο Δελφών από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του Δημάρχου, εκείνα που μας έλειπαν ήταν τα Σύμφωνα που εκσφενδονίζει κάθε τόσο ο κ. Δήμαρχος.
Το πιο σημαντικό είναι το ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !
Είναι αυτό που απηύθυνε στους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και το ανέπτυξε σε ημερίδα η ‘’διοργανώτρια ‘’ και γνωστή σε όλους Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, υπό την κ. Έλλη Ρομβοτσάνου – Κοτσάνου.
Ποιοι όμως είναι οι στόχοι αυτής της επινόησης ; Αξίζουν τη προσοχή μας, γιατί ιδέες σαν κι αυτές, δεν…. πέφτουν κάθε μέρα….
Στη διάσκεψη αυτή τονίσθηκε ότι θα πρέπει να μεριμνήσουμε για τη διαφύλαξη του …’’καλού ονόματος‘’ της περιοχής μας, σαν μία ‘’συλλογική περιουσία’’ !! Αυτό τα λέει όλα, αλλά, υπάρχει και συνέχεια. Όπως είπε και ο κ.Δήμαρχος, αυτό το ΣΥΜΦΩΝΟ είναι μία δομή που συμπληρώνει τη « ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ » !! και είναι αυτό που δημιουργεί ερωτήματα, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται τέτοια δομή στον αυτοδιοικητικό ‘’Καλλικράτη’’. Γιατί αν η Επιτροπή αυτού του Συμφώνου λάβει τελικά τη μορφή Μ.Κ.Ο. ( Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ), θα μπορεί άμεσα να παρεμβαίνει για να διαφυλάξει το… « καλό όνομα της περιοχής » με κανόνες ‘’Τοπικής Δημοκρατίας’’ . Άραγε, τι θα συμβαίνει αν κάποιος , κακοπροαίρετος ή αντισυστημικός πολίτης ,όπως ο Δρόλαπας, με τις άθλιες επισημάνσεις του για όσα γίνονται στον Δήμο, χαλάσει το ‘’καλό όνομα ΄΄ της περιοχής , η Επιτροπή αυτή θα παρεμβαίνει, θα συνετίζει και θα ‘’τακτοποιεί ’’ , σύμφωνα με το…Σύμφωνο ,τον ανεπιθύμητο…. ενοχλητικό ; ;
Όμως, πέρα από αυτά, η μεγάλης σπουδαιότητας Επιτροπή θα φέρνει τους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστιάσεως , τους παραγωγούς και λοιπούς κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, με ή χωρίς μεταλλαγμένα ; πιό κοντά στον λαοπρόβλητο Δήμαρχο, ούτως ώστε με το πρόσχημα της επιθυμητής ποιότητας της κάθε επιχείρησης να δημιουργήσει σχέση εξάρτησης των επιχειρήσεων με τον Δήμο και έμμεσα με το πρόσωπο του ιδίου του κ . Δημάρχου και όλα αυτά στα πλαίσια της ….διαφύλαξης του καλού ονόματος της περιοχής μας και ιδιαίτερα της διάσωσης του καλού ονόματος της κομματικοπολιτικοοικονομικής Ελίτ του τοπικού συστήματος εξουσίας , της ΝουΔού, του παΣΟΚ , με λίγο ΣΥΡΙΖΑ…..
ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙ όμως ο κ. Δήμαρχος , ότι ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ με όλα τα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ που πρέπει να το συνοδεύουν, πρέπει να ξεκινήσουν, ανυπερθέτως , πρώτα από τον Δήμο, που τόσο το έχει ανάγκη.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ σημαίνει : Πιστή εφαρμογή των νόμων, Διαχείριση με πλήρη Δ Ι Α Φ Α Ν Ε Ι Α , Χρηστή Διοίκηση, Ισότητα, ισονομία ανάμεσα στους δημότες και τους συναλλασσόμενους με τον Δήμο, κ.ά.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο κ. Δήμαρχος να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα……
ΟΤΑΝ , κάτω από τη μύτη του, χοροπηδάνε ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με το παχυλό Χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται , όπως αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το έργο της αποχέτευσης στη ΚΙΡΡΑ, στο οποίο, έλέγχοντες και ελεγχόμενοι είναι συγγενείς και συμπεθέρια και ο Δήμαρχος τα συγκαλύπτει από τους Δημότες. Δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν έχει αντιληφθεί τίποτα, γιατί τα ίδια ακριβώς στοιχεία του τα υπέβαλα προσωπικά και επίσημα με έγγραφό μου προς τον Δήμο, προ εξαμήνου με αριθμό πρωτοκόλλου 31465/05-11-2014. Με το ίδιο έγγραφο ενημέρωσα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ηλία Θεοφάνη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο και κώφευσαν….άπαντες ! ! !
ΟΤΑΝ , δημοσιεύονται φωτογραφικές προκηρύξεις για πρόσληψη ‘’ ημετέρων’’ ως Υψηλόμισθων Ειδικών Συμβούλων στο Δήμο και οι Ελεγκτικές Αρχές ( ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου) αρνούνται να τους πληρώσουν, επισημαίνοντας τις σοβαρότατες παρατυπίες από πλευράς Δημοτικών Υπηρεσιών,
ΟΤΑΝ, περιέργως, προωθείται αγορά κτιρίου ‘’ημετέρων’’ στην αντικειμενική τους αξία , η οποία , ως γνωστόν, σήμερα ευρίσκεται στα ύψη, αντί της Εμπορικής αξίας που είναι η πραγματική αξία κάθε ακινήτου ! ! !
Και δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχουν δεκάδες θέματα , από τα πολύ σοβαρά, έως και τα απλά θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, στα οποία θα γίνονται συνεχείς αναφορές για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, όσο ακόμη θα το επιτρέπει , λόγω καθυστέρησης εφαρμογής , το Σύμφωνο της ‘’Τοπικής Δημοκρατίας ‘’ του κ. Παναγιωτόπουλου .


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: