Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Τα Μεταλλεία , οι Απολυμένοι και οι Δελφίνιοι

Απο Εφημερίδα ''ΦΩΚΙΣ''
 
 
Η κραταιά Αυτοκρατορία Ηλιόπουλου – Κυριακόπουλου έκλεισε (;) τον κύκλο της στη Φωκίδα.
Ότι ήτανε να πάρει το πήρε πλουσιοπάροχα απ’αυτόν τον τόπο και ότι ήτανε να δώσει το έδωσε.
Θα αναφερθούμε επι Διεύθυνσης της Εταιρίας από τον αείμνηστο Ηλιόπουλο αλλά και την θυγατέρα του κ.Καίτη Κυριακοπούλου. Έχτισαν την επιχείρηση τους αλλά προσέφεραν σ’αυτούς που είχαν ανάγκη , βοήθησαν οικογένειες όταν χρειάστηκε και οι προσφορές τους ήταν στους απλούς ανθρώπους.
Οι εποχές άλλαξαν , τα ηνία της Εταιρίας τα πήρε ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος εφαρμόζοντας άλλες τακτικές. Πέσαμε και στην γενιά των Σαραντάρηδων στην Αυτοδιοίκηση και η Εταιρία άρχισε να αποφασίζει για εμάς , χωρίς εμάς.
Αποφάσιζε στις εκλογές , τον εκλεκτό τους Δήμαρχο , Νομάρχη , Περιφερειάρχη. Για να διοριστείς έπρεπε να περάσεις από τους Δήμαρχους , τον Νομάρχη , τον Περιφερειάρχη και όποιος άλλος ανήκε στα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.
Οι προσφορές της Εταιρίας δίνονταν στους εκλεκτούς της Αυτοδιοίκησης με χορηγίες , ‘’πρωτοβουλίες’’ και όλα τα επακόλουθα.
Συναισθηματικοί λόγοι κράτησαν τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο να ασχολείται με τα μεταλλεία Φωκίδος. Η Εταιρία ότι ήτανε να πάρει από τη Φωκίδα το πήρε, έτσι άνοιξε τα πανιά της και σε άλλα μέρη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Ήλθαν άλλα αφεντικά (;)
Σ’αυτό τον αγώνα που βιώνει η κοινωνία της Φωκίδας για τις απολύσεις των συμπατριωτών μας , όλοι συμπαρίστανται !!
Οι συμπαριστάμενοι των μεγάλων αφεντικών παραβλέποντας το ζωτικό και μείζον θέμα της έλλειψης ασφάλειας με αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών , την κατάρρευση στοών , την παντελή έλλειψη περιβαντολογικής προστασίας , τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία , την καταπάτηση και υποανάπτυξη του τουριστικού χαρακτήρα των παγκόσμιων ομφαλικών Δελφών ,την καταδίκη της μονομερούς δραστηριότητας , την απομόνωση και σταδιακή  οικονομική εξαθλίωση ολόκληρης της περιοχής , ενεργώντας με ιδιοτελή υποκρισία εστίασαν τους εαυτούς και περί των εαυτών προβολή και προσωπική κατοχύρωση και άρχισαν να ‘’τιτιβίζουν’’ και να τυρβάζουν περί άλλων, πλήν ημετέρων συμφερόντων.
Η ‘’δραματική’’ συνεδρίαση του Δημαρχιακού Οργάνου μας είχε να καταδείξει την απόλυτη ταύτιση σοφίας ‘’γύρω-γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης ‘’ οποίων το αποτέλεσμα ;
Στα μάτια των απλών πολιτών πέραν της αγωνίας των απολυμένων , αυτό που καταγράφηκε ήταν η προσωπική ικανότητα εκάστου των παρευρισκόμενων να επισημάνουν την προσωπική αξία και παρουσία στη νέα Διοίκηση και της ίδιας Εταιρίας…..
Από εμάς καλή επιτυχία να έχουν και εις ανώτερα των ανωτέρων!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: