Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : ΒΩΞΙΤΕΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



  Οι κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων έδιναν γη και ύδωρ, προνόμια και επιδοτήσεις, για κάποιες θέσεις εργασίας, σε εργάτες που παρήγαγαν αυτόν ακριβώς τον πλούτο, για να γίνει ο όμιλος της οικογένειας των Ηλιοπουλαίων ένας παγκόσμιος κολοσσός και βέβαια για να έχουν την εύνοια των «αφεντικών» της περιοχής.
Τα σημερινά αποτελέσματα είναι 1200 λιγότερες θέσεις εργασίας, ξεκοιλιασμένα βουνά, νεκρούς και σακάτηδες εργάτες. Σε πάντρεμα με τις εκάστοτε πολιτικές, φτώχεια και ανεργία στο Νομό, ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
Αυτή η καταστροφή παραγωγικής δύναμης, φυσικού πλούτου καθώς και της σημερινής κατάστασης που βιώνουν οι συμπολίτες μας εργαζόμενοι του μεταλλείου, που σε καθεστώς στενής επιτήρησης, εκφοβισμού και αβεβαιότητας που σκόπιμα καλλιεργείται από τους νέους ιδιοκτήτες της δικιάς μας περιουσίας, συνεχίζεται.

  Οι εργαζόμενοι του μεταλλείου είναι στην «τσίτα» για το εάν αύριο θα είναι στη δουλειά ή όχι.
Το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει  (και που προκλητικά διατηρείται) δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να τα αλλάξει όλα. Εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις, μισθούς. ΟΛΑ. Όσο δεν παίρνονται φιλεργατικά μέτρα  και όσο διατηρούνται προνόμια για τους μεγαλοεργοδότες τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα ασυδοσίας και «κανιβαλισμού» και στην περιοχή μας.
Σε αυτή τη δικαιολογημένη φοβία, με άμεσες επιπτώσεις σε όλη την οικονομική ζωή της περιοχής,  το Περιφερειακό. Συμβούλιο πρέπει να κάνει γνωστό στον καθέναν ότι δεν θα ανεχτεί καμία μείωση θέσεων εργασίας, καμία μείωση μισθών, καμία αλλαγή σύμβασης.
Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε δραστηριότητα που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, πολλαπλασιάζει την ένταση της εργασίας και αυξάνει την παραγωγικότητα με όποιες συνέπειες για εργατικά ατυχήματα. Είτε αυτή πηγάζει από ενέργειες του εργοδότη, είτε από το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει (μείωση μισθών), είτε αυτό που επίκειται (μείωση θέσεων εργασίας)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ:
  Το Περιφερειακό συμβούλιο θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο Εργατικό Κέντρο (που μας ζήτησε την αρωγή) και θα σταθεί δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και των Σωματείων του μαζί με το σύνολο του λαού της περιοχής καταγγέλλοντας τη συνεχή και με πολλούς τρόπους τρομοκράτηση των εργαζομένων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: