Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου


  Οδεύουμε στο επικίνδυνο δημοψήφισμα της Κυριακής, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο (συμφωνία πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης), χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα, χωρίς ρευστότητα, με κλειστές τράπεζες, με διχασμένο το λαό, με διαλυμένο το κοινωνικό κράτος και κατεστραμμένη οικονομία. Η ετερόκλητη συμμαχία των δημαγωγών του ΣΥΡΙΖΑ με τους λαϊκιστές των ΑΝΕΛ, αφού δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και αφού απέτυχε να διαπραγματευθεί έντιμη και βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές μας, επέλεξε τώρα να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρώπης, υιοθετώντας εθνικό νόμισμα – κουρέλι και να εγκαθιδρύσει καθεστώς αυταρχικό και σκληρά κομματικό στο ρημαγμένο Κράτος.
  ΟΧΙ δεν σημαίνει διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους από ισχυρότερη θέση, όπως ψευδώς διατείνονται οι φανατικοί νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επικρατήσει το ΟΧΙ την Κυριακή, δεν θα υπάρχει απέναντι πλευρά να διαβουλευθεί ο μοιραίος κ. Τσίπρας. Τότε θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του, πού ήταν από την αρχή η ρήξη με την Ευρώπη και τις αξίες της και η εγκαθίδρυση του κομματικού του κράτους.
  ΟΧΙ θα είναι η κορύφωση του δράματος, η ολοκλήρωση της καταστροφής, η ανεξήγητη αυτοχειρία ενός λαού.

Παρά τα λάθη των εταίρων μας στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, παρά την λογιστική προσέγγιση της οικονομικής κρίσης από την ευρωπαϊκή ελίτ, παρά την έλλειψη οράματος από τους σημερινούς μέτριους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά την πανθομολογούμενη ανεπάρκεια των Ελλήνων πολιτικών της τελευταίας πενταετίας, αποτελεί μονόδρομο η διατήρηση των ισχυρών δεσμών της Ελλάδας με το σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. για λόγους ιστορικούς, πολιτικούς, γεωστρατηγικούς και οικονομικούς.
Με επικράτηση ισχυρής πλειοψηφίας του ΝΑΙ δεν θα χαθούν τα κεκτημένα των Ελλήνων. Υπάρχει ακόμη ελπίδα έντιμης διαπραγμάτευσης, σοβαρού συμβιβασμού και συμφωνίας, πού θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή. Σαφής υπερψήφιση του ΝΑΙ σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα, πέρα από κόμματα και παρέες εξουσίας, η οποία θα αναλάβει να κερδίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας και να διαβουλευθεί, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες, τελική συμφωνία για τη διάσωση της πατρίδας μας λέγοντας την αλήθεια στο λαό, χωρίς ψέματα και επικίνδυνους λαϊκισμούς.
Συμφωνία δεν σημαίνει ότι ο δρόμος από δω και πέρα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Θα απαιτηθεί σκληρή δουλειά, κι άλλες θυσίες των εργαζομένων, συρρίκνωση του βιοτικού μας επιπέδου και ριζική ανατροπή του μοντέλου πού επί χρόνια ακολουθούσαμε και μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα.
ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής κρατάει ζωντανή την ελπίδα ότι ο εφιάλτης της κρίσης θα περάσει με τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας και με υιοθέτηση πραγματικών μεταρρυθμίσεων στη φορολογική πολιτική, στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
ΝΑΙ, λοιπόν, για την ιστορική μας συνέχεια, για την ευθύνη έναντι των μελλοντικών γενεών, για την κοινή προοπτική με τους εταίρους και συμμάχους μας στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: