Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη - Ηλία Κωστοπαναγιώτου

Έντυπη έκδοση ΦΩΚΊΣ 11/09/2015
 
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Ίδε ο Άνθρωπος…

     

                                                      
   Ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου αποτελεί μοναδικό ίσως παράδειγμα πολιτικού που απέδειξε πως η εξουσία δεν αλλάζει τον άνθρωπο που ζει με τις αξίες και τις σταθερές του…
  Σεμνός, χαμηλών τόνων, ειλικρινής, καταξιωμένος επιστήμονας, χειρουργός-ιατρός, Άνθρωπος, ευεργέτης…
  Καμία σχέση με το προφίλ των όψιμων ενζενύ της πολιτικής που αναλώνονται σε ιντριγκαδόρικες κατινιές χαμηλού επιπέδου.
Αγωνιστής και πιστός, μάτωσε από τα έδρανα της Βουλής στις Επιτροπές Υγείας για τις μονάδες υγείας της Φωκίδας, έχοντας απέναντί του κάθε παλιό καθεστώς και νέο πείραμα της τροϊκανής καγκελαρίας και φέρνοντας 6 νέους γιατρούς στο Νοσοκομείο Άμφισσας.  
Συγκρούστηκε με τον Δήμαρχο για το θέμα των κληροδοτημάτων όταν αρνήθηκε να βοηθήσει στην εκποίηση της περιουσίας της πόλης. Έκανε παρέμβαση για τους εργαζόμενους και αγωνίστηκε για τα Ταμεία.
Έσωσε κυριολεκτικά τα σπίτια συμπολιτών μας από τα νύχια των εκπλειστηριαστών…
Διέσωσε σχολικές μονάδες από την μεταφορά τους σε άλλους Νομούς λόγω προεκλογικών δεσμεύσεων κατά τα ειωθότα!
  Η πιο σημαντική πάλη του όμως ανήκει στο πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία. Καθημερινά σώζει ζωές και δη συμπατριωτών μας, ως ανάργυρος Ιατρός… αυτή είναι η σπουδαιότερη παρακαταθήκη του Ηλία Κωστοπαναγιώτου…αν και η πολιτική γι αυτόν είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Πράγμα που απέδειξε αρχής γενομένης από την άρνηση χρήσης βουλευτικού αυτοκινήτου και συνοδών αστυνομικών και άλλων παρατρεχάμενων!
Εμείς  του ζητήσαμε τις σκέψεις του στο παρά πέντε της πολιτικής αναμέτρησης και μας απάντησε με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια που πάντοτε τον διακρίνει:
Σημειωτέον ότι σε ερώτηση που αφορούσε τα όσα εκτιμούν οι εκλογείς στο πρόσωπό του, δεν απάντησε!!! Λόγω ταπεινότητος. Αυτός είναι ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου.
Ερώτηση:
Κύριε Κωστοπαναγιώτου,  ποιες είναι οι σκέψεις σας για τους συνεργάτες και συντρόφους σας που κατεβαίνουν απέναντί σας με πρόσχημα το "ΟΧΙ";

Απάντηση:
-Στην Δημοκρατία ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει και να πράξει με αυτό που του επιβάλει η συνείδησή του. Με τις αποφάσεις και τις επιλογές του ο καθένας μας αφήνει το αποτύπωμά του στην πολιτική ζωή.

Ερώτηση:
Γνωρίζοντας καλά πως έχετε καταβάλλει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια και σε επίπεδο πολιτικό και σε επίπεδο προσωπικό κι επιστημονικό για τις μονάδες υγείας της Φωκίδας, και με δεδομένο την κλειστή Παθολογική του Νοσοκομείου Άμφισσας τι λέτε στους συμπολίτες μας για την κατάσταση;
Απάντηση:
-Η μικρότερη προσπάθεια έγινε με την πρόσληψη του Παθολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας στις 25 Ιουνίου 2015, 3 μήνες μετά την παραίτηση του τελευταίου Παθολόγου και αναμονή 5 ετών.
Ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία 6 νέοι ιατροί που στελεχώνουν το Νοσοκομείο και τα Περιφερειακά Ιατρεία και ακολουθούν και άλλες προσλήψεις.
Κατατέθηκε και ψηφίστηκε, με την συμμετοχή και άλλων δύο συναδέλφων, η νομοτεχνική βελτίωση για την διευκόλυνση της δυνατότητας πρόσληψης Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού στο Γ.Ν. Άμφισσας και άλλων νοσοκομείων που βρίσκονται σε προβληματικές περιοχές. (Στο τέλος της περ. γ της Παρ. 2 του άρθρου 21 του ν. 3580/2007 (ΦΕΚ Ι 34Α), όπως η παράγραφος αυτή αντικαθίσταται με την Παρ. Ι του άρθρου της τροπολογίας…)
Είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν, κατ’ επανάληψη, θέσεις Επικουρικών Ιατρών, αλλά δεν προσήλθε ποτέ κανείς. Στο διαδίκτυο υπάρχουν οι κατ’ επανάληψη προκηρυχθήσες θέσεις.
Στο πλαίσιο της προκήρυξης περίπου 4.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας από το Υπουργείο, προτάθηκε και εγκρίθηκε ο Υγειονομικός Χάρτης της Φωκίδας και εντάχθηκε στο τελικό νομοσχέδιο. Η ανατροπή της Κυβέρνησης, προς το παρόν, έχει σταματήσει την υλοποίησή του. Εάν ο λαός δώσει την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει θα συνεχιστεί η προσπάθεια πλήρως υλοποίησής του.  
Ερώτηση:
  Ξέροντας τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου προσωπικά το σύνολο  του εκλογικού σώματος σας επέλεξε για την εντιμότητά σας, την επιστημονική σας καταξίωση και την μέγιστη προσφορά στον τόπο, μα κύρια στους ανθρώπους του... Οι συνθήκες όμως είναι δύσκολες για την πατρίδα. Τι μπορείτε να σχεδιάσετε για την επόμενη μέρα και τι μπορείτε να κάνετε για το αύριο;

 
 Απάντηση: 
-Εάν οι πολίτες μας εμπιστευτούν, με εντιμότητα, καθαρότητα και ειλικρίνεια θα χειριστούμε τα κοινά, χωρίς να κάνουμε τίποτα από τα προηγούμενα που μας έφεραν εδώ και 5 χρόνια σε αυτή την κατάσταση.
- Σας ευχαριστούμε για την τιμή που κάνατε στην εφημερίδα μας απαντώντας στις ερωτήσεις μας.
Καλή επιτυχία αγαπητέ Ηλία!
Την αξίζεις!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: