Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΔΙΑΔΟΧΗ...

10/10/2015

Πρεμιέρα για τους υποψήφιους αρχηγούς στη Νέα Δημοκρατία στον αγώνα για την ηγεσία του κόμματος, μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών για τις 22 Νοεμβρίου (και για τις 29 εάν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος).
Την πρώτη του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ταύρο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με σύνθημα η Νέα Δημοκρατία από την αρχή. Στην ομιλία του έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιτότητα για τη ΝΔ την προστασία των αδυνάμων, ενώ πρότεινε ακόμη τα μέλη της Ν.Δ. να συναποφασίζουν για την επιλογή των βουλευτών στα ψηφοδέλτια. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμη και για θεσμοθέτηση θητείας για τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ τόνισε πως πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους, καθώς όπως εξήγησε, η Ν.Δ. έχασε μέσα σε λίγα χρόνια από το 50% της εκλογικής της δύναμης.
Μετά τα εγκαίνια των γραφείων του στην Αθήνα την Πέμπτη, οΑπόστολος Τζιτζικώστας μίλησε την Παρασκευή στην Πάτρα, δηλώνοντας πως η ανανέωση της παράταξης αποτελεί ιστορική ανάγκη. Το όραμα μου για τη Νέα Δημοκρατία με τρεις λέξεις: Ένα κόμμα ανοικτό και συμμετοχικό, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: Αυτό που σχεδιάζω εγώ είναι μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που δεν βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της, ένα κόμμα που με τον τρόπο που λειτουργεί δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία για το πως θα κυβερνήσει. 
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης , καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής -με τον οποίο είχε συνάντηση- να μην φέρει τα προαπαιτούμενα σε ένα νόμο και ένα άρθρο. Σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης προσέθεσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ, αλλά προβλήματα με κοινωνικές επιπτώσεις, όπως η επερχόμενη καταιγίδα φόρων, οι μειώσεις στις συντάξεις ή το επίδομα θέρμανσης. «Πάντως με Μεϊμαράκη αρχηγό, η ΝΔ έχει γράψει πάνω από 28%» σημείωσε επίσης.
Εν τω μεταξύ ο έτερος υποψήφιος Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να αρχίσει τις περιοδείες του ανα την Ελλάδα με πούλμαν, στα πρότυπα της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάρακ Ομπάμα το 2008. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: