Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ο… ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

13/10/2015

Τουλάχιστον το κατάλαβε ο επικεφαλής του Eurogroup
Στην διεύρυνση και ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης προκειμένου να δημιουργηθεί μια ένωση κεφαλαιαγορών που θα προωθεί εκείνες τις απαραίτητες δομικές αλλαγές ώστε η Ευρώπη να γίνει πιο ανταγωνιστική αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολλά βήματα από την οικονομική κρίση που ανέτρεψε τα δεδομένα πριν από μια τριετία αλλά έχει πολύ δρόμο για να θωρακιστεί πλήρως από τα οικονομικά «σοκ» και τόνισε ότι «χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχει ασκηθεί έντονη κριτική για το πώς λειτουργεί το ευρώ και η Νομισματική Ένωση και από τότε που ξεκίνησε, την έχουμε ενισχύσει και νομίζω ότι εισερχόμαστε τώρα σε μια νέα φάση».
Ο πρόεδρος του Eurogroup, ανέφερε ότι η τρέχουσα φάση της Ευρωζώνης αφορά στη σταθερότητα και τη διεύρυνση των οικονομικών και πολιτικών προοπτικών, η σημασία των οποίων έγινε ξεκάθαρη μετά το ταραγμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα, προτού ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.
Από τη Λίμα όπου πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ και της παγκόσμιας Τράπεζας ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι «η Ευρώπη βγαίνει από την κρίση. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει σε όλες της χώρες της Ευρωζώνης εκτός από μια, ενισχύεται και γίνεται πιο ευρεία.
Νομίζω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα συγκυρία για να θωρακιστούμε περισσότερο απέναντι στις κρίσεις» και υπογράμμισε ότι «για να το κάνουμε, πρέπει να διευρύνουμε και να ολοκληρώσουμε την τραπεζική ένωση, να δημιουργήσουμε μια ένωση κεφαλαιαγορών για να διασπείρουμε τον τρόπο που έρχεται η χρηματοδότηση στις οικονομίες μας και πρέπει να προωθήσουμε τις απαραίτητες δομικές αλλαγές για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: