Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τα κεραμίδια στάζουν…;

26-10-2015

[ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 23-10-2015]

ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ και η βιασύνη του Δήμου Δελφών για τη μεταστέγασή του.


Από το 1993 η εφημερίδα «ΦΩΚΙΣ» ασχολείται με το ΤΕΙ ΑΜΦΙΣΣΑΣ και τις ημέρες του.
Μαζί με όλους τους συμπολίτες μας και τους Αυτοδιοικητικούς, δώσαμε μάχες για να μείνει στην πόλη και να κατασκευαστεί ένα κόσμημα.
Καλή η προσπάθεια του Δημάρχου Δελφών για την μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου στο κτίριο του ΕΟΜΕΧ που στεγαζόταν το ΤΕΙ για τη νέα σχολική χρονιά.
Βιαστήκατε όμως, θα έπρεπε να πληροφορηθείτε και πότε θα παραδοθεί το νέο κτίριο του ΤΕΙ για να λειτουργήσει και αυτό από το Σεπτέμβριο. Τα λούκια να στάζουν, αλλά το πιο βασικό δεν είχε ρεύμα, πριν μια εβδομάδα το έβαλε η ΔΕΗ, γιατί δεν είχαν τελειώσει οι εργασίες.
Αναγκάστηκαν από τον Ιούλιο οι τέσσερις Διοικητικοί υπάλληλοι να μετακινήσουν όλα τα πράγματα από το ένα κτίριο στο άλλο, χωρίς καμιά βοήθεια από το Δήμο για τις μετακομίσεις. Από τις 30 Αυγούστου εγκαταστάθηκαν σ’ ένα κτίριο που εξακολουθούσαν οι εργασίες, χωρίς ρεύμα, να κάθονται με τις μπαλαντέζες του εργοταξιακού ρεύματος, για να υποδεχτούν ποιους;
Στη φετινή χρονιά εγγράφτηκαν 150 φοιτητές. Τα περισσότερα παιδιά ήλθαν με τους γονείς τους, νοίκιασαν σπίτια, πληρώνουν ενοίκια σε μια εποχή κρίσης, που πολλοί γονείς στερούνται για να έλθει το παιδί τους στην πόλη μας να σπουδάσει και κάθονται… μη γνωρίζοντας πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, λόγω μη παραλαβής ως τώρα του κτιρίου.
Οι συμπολίτες μας θα ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους να φοιτήσουν και να υποστούν αυτές τις συνέπειες, που δέχονται τα παιδιά που προέρχονται από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα και επέλεξαν την πόλη μας;
Από την άλλη είναι χωρίς καθηγητές. Δύο καθηγητές έχουν πάρει εκπαιδευτική άδεια και απουσιάζουν. Δύο μόνιμοι και στην αναμονή να έρθουν τα κονδύλια για τους ωρομίσθιους ντόπιους καθηγητές.
Σ’ ένα κτίριο μ’ αυτές τις προδιαγραφές, θα πρέπει να φροντίσετε και για άλλα τμήματα, διαθέτει χώρους, αν θέλουμε να κρατηθεί στον τόπο μας.
Βιαστήκατε κύριοι να κόψετε την κορδέλα αλλά σας έκοψαν οι εκκρεμότητες!!!
Κύριε Δήμαρχε, θέλω να αγιάσω μαζί σας, αλλά δεν μ’ αφήνετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: