Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστου στα Σχολεία της Δωρίδας

13-11-2015



Του Θανάση Λουκόπουλου

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής διακονίας ως Πατέρας προς τα παιδιά του, αλλά και με αίσθημα αγάπης και ταυτόχρονα αγωνίας για το μέλλον των παιδιών, ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος, συνοδευόμενος από κληρικούς συνεργάτες αυτού, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 10 Νοεμβρίου 2015, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Ευπάλιο Δωρίδας.
Για ακόμα μια φορά ο Μητροπολίτης βρέθηκε κοντά στα παιδιά, για να τους δώσει τις ευχές του, για να συνομιλήσει μαζί τους, να ακούσει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, αλλά και να τους ωθήσει να έχουν όρεξη για μάθηση, η οποία θα τους βοηθήσει και θα τους δώσει εφόδια για το μέλλον τους.

Η επίσκεψη του Πατέρα στα παιδιά του, ξεκίνησε από το Γυμνάσιο, όπου ο Μητροπολίτης μέσα στο αμφιθέατρο του σχολείου συνομίλησε με τα παιδιά για 20 λεπτά περίπου, τους έδωσε τις πατρικές συμβουλές του, απέναντι στα καθήκοντά τους ως μαθητές, αλλά και απέναντι προς τους Καθηγητές τους, οι οποίοι αγωνιούν, κοπιάζουν και φροντίζουν να τους δώσουν όσες περισσότερες γνώσεις μπορούν. «Η γνώση είναι το πιο δυνατό όπλο που θα σας χρειαστεί στο μέλλον, μην χάνεται τον χρόνο σας και μην ψάχνετε τρόπους να χάνεται ώρες από τα μαθήματά σας, τα οποία θα σας βοηθήσουν. Κάποτε στα ίδια θρανία βρισκόμασταν και εμείς, καθώς και οι Καθηγητές σας, όπου κοπιάσαμε και διαβάζαμε για να φτάσουμε ως εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά. Θυμήθηκε επίσης τα χρόνια που είχε ως εκπαιδευτικός για περίπου μια 25ετία στην Μεγαλόπολη και μετέφερε στα παιδιά κάποιες από τις εμπειρίες που είχε εκεί.


Έπειτα επισκέφθηκε τα παιδιά του Λυκείου μέσα στις τάξεις, όπου συνομίλησε για λίγα λεπτά μαζί τους, λέγοντάς τους ότι δεν ήρθε να σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο τους, αλλά ήρθε σαν Πατέρας να δει τα παιδιά του και πως θα είναι στο πλευρό τους, δίνοντας την υπόσχεσή του ότι θα τους επισκεφθεί και πάλι.


Ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και τους Καθηγητές, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην σύγχρονη εποχή. Εν συνεχεία η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό του Ευπαλίου, όπου και εκεί ο Μητροπολίτης είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στα παιδιά, να τους μιλήσει, να τα ευλογήσει και να τους δώσει τις ευχές του για την σχολική χρονιά.
Ο Σεβασμιώτατος έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες σε όλα τα σχολεία, τις οποίες θα δώσει ως ευλογία σε όλα τα παιδιά.

Τέλος ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο του Ευπαλίου, όπου μετά την θερμή υποδοχή και ξενάγηση που έτυχε, τόνισε ότι το εν λόγω Μουσείο είναι εξαίρετο και το οποίο διασώζει και διατηρεί σε άριστη κατάσταση διάφορα στοιχεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ένα Μουσείο, που θα ζήλευαν μεγάλες πόλεις της χώρας μας για να το έχουν. Αξίζει σε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί να το επισκεφθούν.
Τον Μητροπολίτη στην επίσκεψη αυτή συνόδευαν επίσης ο Πρωτοσύγκελος Φωκίδας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης , ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος του Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: